Inspiratie

LIVESTREAM Pinksteren

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 29 mei 2020

Foto: Ramon Mangold

Het hoogfeest van Pinksteren op de laatste dag van de meimaand

Op zondag 31 mei werd via een livestream de eucharistieviering uitgezonden op het hoogfeest van Pinksteren. Bisschop Van den Hende was celebrant in deze eucharistieviering. De viering kan worden bekeken hieronder en ook op het YouTube-kanaal van het bisdom (www.youtube.com/bisdomrotterdam1956).

Vanwege het coronavirus waren er met Pinksteren nog geen publieke liturgievieringen. Normaliter zou bisschop Van den Hende het hoogfeest van Pinksteren vieren met de gelovigen van de parochiefederatie Rotterdam Rechter Maasoever (RRM). Nu vierde de bisschop in verbondenheid met alle gelovigen het hoogfeest van Pinksteren in de kerk van de HH. Laurentius en Ignatius (in de volksmond Eendrachtskapel) in het centrum van Rotterdam.

In Handelingen 2, 1-11 wordt geschreven over Pinksteren:

Toen de dag van Pinksteren aanbrak, waren allen bijeen op dezelfde plaats. Plotseling kwam uit de hemel een gedruis alsof er een hevige wind opstak en heel het huis waar zij gezeten waren, was er vol van. Er verscheen hun iets dat op vuur geleek en dat zich, in tongen verdeeld, op ieder van hen neerzette. Zij werden allen vervuld van de heilige Geest en begonnen in vreemde talen te spreken, naargelang de Geest hun te vertolken gaf. Nu woonden er in Jeruzalem Joden, vrome mannen, die afkomstig waren uit alle volkeren onder de hemel. Toen dat geluid ontstond, liep het volk te hoop en tot zijn verbazing hoorde iedereen hen spreken in zijn eigen taal. Zij waren buiten zichzelf en zeiden vol verwondering: “Maar zijn al die daar spreken dan geen Galileeërs? Hoe komt het dan dat ieder van ons hen hoort spreken in zijn eigen moedertaal? Parten, Meden en Elamieten, bewoners van Mesopotamië, van Judea en Kappadocië, van Pontus en Asia, van Frygië en Pamfylië, Egypte en het gebied van Libië bij Cyrene, de Romeinen die hier verblijven, Joden zowel als proselieten, Kretenzen en Arabieren, wij horen hen in onze eigen taal spreken van Gods grote daden.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven