Inspiratie

LIVESTREAM Sluiting bedevaartseizoen Brielle

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 01 oktober 2021

Foto: Bisdom Rotterdam

Vier mee via de livestream

Op zaterdag 2 oktober sluit het heiligdom van de HH. Martelaren van Gorcum in Brielle het bedevaartseizoen af. Dat gebeurt met een eucharistieviering die om 14.00 uur begint. Bisschop Van den Hende is hoofdcelebrant. Custos Glas concelebreert. De eucharistieviering wordt uitgezonden als livestream op YouTube.

De bedevaartskerk is alleen tijdens het bedevaartseizoen geopend. Dat betekent dat de kerk elk jaar voor de winter haar deuren sluit om in het voorjaar weer open te gaan.

Volg de livestream op de website martelarenvangorcum.nl of hier op de website van het bisdom. Abonnees op het YouTube-kanaal van het bisdom Rotterdam krijgen een melding bij de start van de livestream.

Als volgend jaar de bedevaartseizoen weer start en de kerk haar deuren weer opent, is dat in een bijzonder jaar, waarin wordt herdacht dat de Martelaren van Gorcum 450 jaar geleden stierven.

De Martelaren van Gorcum stierven op 9 juli 1572. De negentien priesters en kloosterlingen - voor het merendeel inwoners van Gorcum - werden bij Brielle gedood vanwege hun getuigenis omtrent de tegenwoordigheid van Christus in de eucharistie en het gezag van de paus als zichtbaar hoofd van de Kerk

Elk jaar komen gelovigen bij de Nationale Bedevaart bijeen in Brielle om deze gebeurtenis te herdenken, de Martelaren van Gorcum te eren en hun geloofsgetuigenis te vieren. De Nationale Bedevaart 2022 wordt gehouden op zaterdag 9 juli.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven