Inspiratie

LIVESTREAM Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 16 april 2020

Foto: Ramon Mangold

Op zondag 19 april een uur van aanbidding geleid door bisschop Van den Hende

De Tweede Zondag van Pasen 19 april (Beloken Pasen) is de Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. Op deze zondag werd vanuit de dagkapel van de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal vanaf 12.30 uur live een uur van aanbidding gestreamd. Mgr. Van den Hende leidde het gebed. Het uur van aanbidding werd live gestreamd, omdat er geen publieke vieringen kunnen zijn vanwege het coronavirus.

We worden uitgenodigd om Gods barmhartigheid te ondergaan, met name in het ontvangen van het sacrament van boete en verzoening. In zijn boodschap voor de Wereldjongerendagen (26-31 juli 2016) schreef paus Franciscus: “Wanneer we ons hart met bescheidenheid en oprechtheid openstellen, mogen we op een heel concrete manier de barmhartigheid van God ervaren.” De paus reikte daarbij het gebed van zuster Faustina aan.

Zuster Faustina (1905-1938) is een ‘apostel’ van de boodschap van barmhartige liefde van God voor elke mens. Haar gebed dat wereldwijd gebeden wordt, luidt: “Heilige God, heilige almachtige God, heilige eeuwige God, wees barmhartig met ons en met heel de wereld.” Zuster Faustina ijverde voor de instelling van de Zondag van de Goddelijke Barmhartigheid. Deze werd uiteindelijk in het Heilig Jaar 2000 door paus Johannes Paulus II ingesteld.

Jongeren die deelnamen aan de Wereldjongerendagen in Polen (2016) bezochten het heiligdom van zuster Faustina in Krakau. Dat was in het Heilig Jaar van Barmhartigheid (8 december 2015 - 20 november 2016). Met het Heilig Jaar van Barmhartigheid nodigde paus Franciscus uit tot het doen en het ondervinden van barmhartigheid. De paus riep op om de lichamelijke en geestelijke werken van barmhartigheid concreet in te oefenen om nog meer instrument van Gods barmhartigheid te worden. De paus benadrukte ook het aspect van vergeving. In zijn bul over het Heilig Jaar van Barmhartigheid schreef hij: “Laten wij de woorden niet vergeten van de heilige Johannes van het Kruis: ‘In de avond van het leven zult u geoordeeld worden overeenkomstig uw liefde’” (Misericordiae vultus 15).

Foto: Ramon Mangold

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven