Inspiratie

Op weg naar de WJD in Panama

Door: Bisdom vrijdag 08 december 2017
Foto:Ramon Mangold

Interview met Sander van Aarle in Tussenbeide

Deze week verschijnt het nieuwe nummer van Tussenbeide. Op de jongerenpagina vertelt Sander van Aarle over de volgende Wereldjongerendagen (WJD). De WJD vinden plaats begin 2019 in Panama. In een ander continent dus en op een ander moment dan gebruikelijk, omdat eerdere WJD’s altijd in de zomer plaatsvonden.

Sander van Aarle is lid van het landelijke kernteam voor de organisatie van het Nederlandse programma voor en tijdens de WJD. “Een WJD die niet in de zomer is, maakt dat we op een andere manier moeten nadenken over de werving van deelnemers”, vertelt hij. Het kernteam is daarom in gesprek met verschillende organisaties die katholieke jongeren bereiken.

Het kernwoord voor deze reis is ‘identiteit’ “Ontdekken wie je bent, waar je staat in de wereld en wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Dat zijn vragen waar alle studerende en werkende jongeren in Nederland mee aan de slag zijn”, legt Sander uit. “Op de WJD komt daar bij: ‘Wat betekent het als je katholiek bent?’”

Het internationale thema van de WJD zijn de woorden van Maria: “Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiede naar uw woord” (Lucas 1, 38).

Jongeren die mee willen werken aan de organisatie van de WJD kunnen een berichtje achterlaten op de Facebook-pagina van Jong Katholiek. Snelle beslissers hebben voordeel. Tot eind januari 2018 geldt de vroegboekprijs van € 1.499 voor de reis. Boeken kan via www.vnb.nl (reisnummer PA 1901).

  • Het interview met Sander werd gemaakt door Esther van Berkel. Lees het hele interview in Tussenbeide
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven