Inspiratie

Palmzondag: livestream voor jongeren met bisschop Van den Hende

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 04 april 2020

Catechese van bisschop Van den Hende tijdens een WJD. (Foto: Ramon Mangold)

Aanmelden voor de livestream en vragen stellen kan via het jongerenpastoraat

Vanwege de maatregelen rond het coronavirus kunnen jongeren en de bisschop dit jaar niet samenkomen op Palmzondag/Wereldjongerendag. In overleg met het jongerenpastoraat wordt daarom gekozen voor een digitaal alternatief. De catechese van de bisschop wordt live gestreamd vanuit het bisdomhuis. Jongeren kunnen de catechese zo online volgen en vragen stellen via medewerker jongerenpastoraat Desiree Bühler.

De catechese van de bisschop gaat over het thema dat paus Franciscus voor deze Palmzondag/WJD heeft gekozen: “Jongeman, Ik zeg je: Sta op!” (Lucas 7, 14). Het evangelie vertelt hoe Jezus een begrafenisstoet tegenkomt van een jonge man die is gestorven. In die stoet loopt de moeder mee van de jonge man, die weduwe is. Jezus ziet haar verdriet. En de paus benadrukt dat daaruit de ontmoeting ontstaat. Daarom vraagt hij jongeren van nu in zijn boodschap: Hoe staat het met jouw vermogen om werkelijk te zien? Kijk je zorgvuldig om je heen, of gaat dat meer zoals je op je telefoon door foto’s en profielen scrollt?

De paus roept op om goed te kijken en het verdriet om je heen en in jezelf onder ogen te zien, omdat er dan een ontmoeting kan komen met Jezus. De aanraking van Jezus brengt de gestorven jonge man weer tot leven. En dat is dan ook de oproep van de paus aan de jongeren: om nieuw leven te brengen.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven