Inspiratie

Parochies maken eigen YouTube-filmpjes voor Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam zondag 20 januari 2019

Foto: Johan Wouters

De actieperiode Kerkbalans is van 19 januari t/m 2 februari 2019

De actie Kerkbalans is van groot belang voor parochies om vitaal te zijn en te blijven. In een aantal eigen YouTube-filmpjes vertellen parochies in het bisdom Rotterdam waarom de actie Kerkbalans voor hen zo belangrijk is. De filmpjes werden opgenomen tijdens de diocesane bijeenkomst over geldwerving in het najaar 2018 en zijn gemaakt door het bisdom Rotterdam.

In de filmpjes vertellen parochies waarom het goed is om te geven voor je kerk, wat de kerk betekent, waarvoor er geld nodig is en waarom ze zelf ook een bijdrage geven. De filmpjes zijn geplaatst op het YouTube-kanaal van het bisdom Rotterdam en kunnen door de parochies op hun eigen website worden gezet en gedeeld via social media.

De filmpjes roepen op om mee te doen met de actie: “De Kerk is meer dan een gebouw alleen. Het is een plek waar je kunt vieren, lief en leed delen, een kaarsje opsteken, bidden en God ontmoeten. Vanuit die inspiratie zetten vele mensen zich vrijwillig in voor anderen. Bijvoorbeeld door zieken te bezoeken of te helpen bij een voedselbank. De kerk leeft door het jaar heen met je mee. Op belangrijke momenten in je leven kun je terecht in je parochie. Denk bijvoorbeeld aan de doop, een huwelijk of uitvaart. Doe ook mee! Steun je parochie, geef voor je Kerk.”

De actieperiode Kerkbalans is van 19 januari t/m 2 februari 2019.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven