Inspiratie

Priesterretraite in het Jaar van de Roepingen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 01 april 2019

Foto: Bisdom Rotterdam

Retraite voor de diocesane priesters van het bisdom Rotterdam

In het kader van het Jaar van de Roepingen werd een retraite gehouden voor de diocesane priesters van het bisdom Rotterdam, met de bisschop als inleider. Dertien priesters namen deel aan de retraite die gehouden werd in seminarie en congrescentrum Bovendonk in Hoeven (25 - 27 maart).

Op de eerste dag van de recollectie stond de collegialiteit centraal, in het licht van het gegeven dat diocesane priesters een college vormen rondom de bisschop, met als specifieke roeping ten dienste te staan van het geloofsleven van de parochies.

Foto: Bisdom Rotterdam

De tweede dag kwam de christelijke roeping tot heiligheid ter sprake, zowel op basis van het sacrament van het doopsel alsook in het licht van het dienstwerk van de priesters. Daarbij werd tevens gereflecteerd op de exhortatie van paus Franciscus, "Gaudete et Exsultate".

De derde dag ging over de plaats van de priester in de parochie als gemeenschap van geroepenen. De priester -als gewijde bedienaar in verbondenheid met de bisschop- is geroepen om de gemeenschap van gedoopten te dienen door de verkondiging van het geloof, door het vieren van de sacramenten, en door de leiding en zorg als herder.

Foto: Bisdom Rotterdam

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven