Inspiratie

Projectkoor voor de bedevaart naar Rome

Door: Bisdom maandag 13 februari 2017

Op de website van VNB is de inschrijving voor de bedevaart van het bisdom Rotterdam naar Rome geopend. Pelgrims die het leuk vinden om te zingen, kunnen dit aangeven op het inschrijfformulier. Voor de reis wordt namelijk een Projectkoor gevormd.

“We hopen dat velen uit verschillende delen van het bisdom deze reis meemaken”, vertelt vicaris-generaal pastoor Tjeerd Visser. “Wat is er dan mooier dan om als je zingen leuk vindt ook samen te zingen in één koor? In een koor komen verschillende stemmen samen. Ze vormen één stem om in de liturgie God lof te brengen. Samen zingen verbindt.”

Het Projectkoor wordt gevormd ná de sluiting van de inschrijving (1 mei 2017). Dan is duidelijk of er genoeg enthousiasme is. Het koor zal bestaan uit vrijwilligers die voorafgaand aan de bedevaart enkele keren samen zullen oefenen op een repetitieavond.

Het koor zal de eucharistievieringen tijdens de bedevaart ondersteunen met de vaste gezangen en een laagdrempelig repertoire, zodat alle pelgrims goed mee kunnen zingen.

De Sint Pieter in Rome. (Foto: Ramon Mangold )

Inschrijven voor de bedevaart kan via de website van de VNB:

In Rome volgen de pelgrims hetzelfde programma.

Bekijk de videoboodschap met de persoonlijke uitnodiging van bisschop Van den Hende en de video met meer informatie over de bedevaart!

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven