Inspiratie

Video: WJD@Home op Ameland

Door: Katholiekleven.nl donderdag 31 januari 2019

‘De WJD waren de reis van mijn leven’

Terwijl aan de andere kant van de oceaan de Wereldjongerendagen zijn in Panama, maken op vrijdag 25 januari 130 jongeren de oversteek over de Waddenzee naar Ameland voor de WJD@Home. In deze vlog van Emy Jansons laten Willem Jan Hanegraaf en Lieke Erkens zien hoe leuk en waardevol het is om het katholieke geloof samen met zoveel andere jongeren te vieren.

Lieke komt uit het bisdom Rotterdam. Willem Jan komt uit het bisdom 's-Hertogenbosch.

“Tweeëneenhalf jaar geleden ben ik mee geweest naar de WJD in Krakau. Dat is echt de reis van mijn leven geweest,” vertelt Willem Jan. Voor Lieke waren dat de WJD in Sydney in 2008: “Dat waren de WJD waar ik mijn geloof gevonden heb. Daarna heb ik besloten om toe te treden tot de Katholieke Kerk. Ik dacht: dit is de club daar wil ik bij horen.”

De Wereldjongerendagen 2019 gaan over Maria en roeping. Tijdens WJD@Home is daarover een catechese die net als in Panama wordt gegeven door een van de bisschoppen. Mgr. Van den Hende verzorgt deze. “Zoals God Maria geroepen heeft om de moeder te zijn, roept God ons ook iedere dag van ons leven,” vertelt Willem Jan. “En hoe kunnen we daarnaar luisteren? Dat is een vraag die me de laatste tijd heel veel bezighoudt.”

“We leven in een hele seculiere wereld, waar de maatschappij je opslokt, en hoe je daar dan toch ruimte voor kunt maken. Dat is gewoon moeilijk. Maar er veel met mensen over spreken brengt me iedere keer een stap verder. Zoals bij deze Wereldjongerendagen.”

Bekijk de vlog en volg Lieke en Willem Jan tijdens hun WJD@Home

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven