Inspiratie

VIDEO Geloofsverhaal van Pauline: “Door de WJD begon ik me steeds meer open te stellen voor God”

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 30 januari 2021

Geloofsverhaal van Pauline

Twee enthousiaste katholieke jongeren vertellen in de aanloop naar de WJD@Home-dag (31 januari) over hun geloof. Zowel voor Pauline als voor Rowy waren de Wereldjongerendagen de start om het geloof verder te ontdekken en God te volgen in hun dagelijks leven. Hoe ze dat doen? Bekijk hier de video met het geloofsverhaal van Pauline.

Klik hieronder op het filmpje:

Pauline (21) ging in 2016 voor het eerst naar de Wereldjongerendagen die toen in Polen werden gehouden. Omdat haar moeder Pools is, kende ze de taal en traditie van het gastland al. In de groep van het bisdom Rotterdam waarmee ze naar Krakau afreisde, maakte ze snel nieuwe vrienden waar ze nog altijd mee optrekt. “We konden het samen over van alles hebben”, vertelt Pauline in de video. “Door de reis begon ik me steeds meer open te stellen voor God. Ik merkte dat hij niet meer hoefde te schreeuwen om bij mij binnen te komen en ik wilde meer met mijn geloof gaan doen.”

Na de reis vond ze aansluiting in de organisatie van de kinderkampen van het bisdom en ging ze naar de jongerenbijeenkomsten, de ‘Tour of Faith’. Door die samenkomsten met leeftijdgenoten vindt Pauline verdieping in haar geloof en gaat het ook steeds meer voor haar leven.

“Een bijbelvers dat ik heel mooi vind is ‘Heb uw naaste lief als uzelf’”, vertelt ze. Ze past deze opdracht van Jezus uit Matteüs 22 gelijk toe in haar dagelijks leven als stagiair in de zorg. Of diegene nu gelovig is of niet, dat maakt voor haar niet uit. Uit ervaring weet Pauline dat dit een groot verschil kan maken in het leven van een ander: “God geeft zijn liefde aan iedereen.”

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en wil je ook de Wereldjongerendagen beleven?

De WJD@Home werden in 2019 voor het eerst in Nederland gehouden op Ameland voor jongeren die toen niet konden deelnemen aan de Wereldjongerendagen in Panama. Met meer dan honderd deelnemers was het gelijk een groot succes. Dit jaar zou opnieuw een WJD@Home georganiseerd worden. Helaas is dat niet mogelijk op Ameland vanwege corona. Wel is er zondag 31 januari een alternatief WJD@Home-programma voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar.

De Wereldjongerendagen (WJD) vormen het grootste jongerenevenement ter wereld dat eens in de twee à drie jaar plaatsvindt. Honderdduizenden tot zelfs miljoenen jongeren komen op uitnodiging van de paus uit de hele wereld samen voor vieringen, catecheses, gebed, muziek en ontmoeting. Ben jij tussen de 15 en 30 jaar en wil je ook de Wereldjongerendagen beleven? Zet augustus 2023 Lissabon dan alvast in je agenda.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven