Inspiratie

VIDEO Rector Broeders nodigt uit voor Oriëntatiedag Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam maandag 27 februari 2023

Vronesteyn. (Foto: Bisdom Rotterdam)

De Oriëntatiedag van Vronesteyn vindt plaats op zondag 19 maart

Jaarlijks houdt Vronesteyn een Oriëntatiedag over de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Tijdens de Oriëntatiedag kunnen mannen (18-45 jaar) die nadenken over het priesterschap of diaconaat in gesprek met rector Broeders over hoe je je roeping serieus kunt onderzoeken.

Vronesteyn leidt mannen op die als priester of diaken hun leven willen geven voor de opbouw van de parochies in het bisdom Rotterdam. God roept mensen heel persoonlijk, ook anno nu, om het evangelie te verkondigen in woord en daad.

In deze video nodigt rector Broeders uit voor de Oriëntatiedag op zondag 19 maart.

De opleiding en vorming van priesters en diakens rust op vier pijlers: de persoonsvorming, de geestelijke vorming, de intellectuele vorming en de pastorale vorming. Rector Broeders leidt je in de video langs een aantal plekken in het huis die daarmee te maken hebben en die de deelnemers aan de Oriëntatiedag ook gaan zien, zoals de bibliotheek en de kapel.

Het raam van de kapel toont de roeping van de eerste leerlingen. De eerste leerlingen zijn vissers. Jezus ziet hen en komt naderbij, terwijl ze bezig zijn met hun dagelijkse werk, en Hij zegt: “Kom, volg Mij” (Marcus 1, 16-20).

De Oriëntatiedag vindt plaats voorafgaand aan Roepingenzondag 30 april.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven