Inspiratie

Vronesteyn start studiejaar 2023-2024

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 augustus 2023

Glas-in-loodraam in de kapel van Vronesteyn. (Foto: Bisdom Rotterdam)

4 priesterstudenten en 1 diakenstudent voor het bisdom Rotterdam

Op dinsdag 29 augustus zullen bisschop Van den Hende, rector Broeders van Vronesteyn, stafleden en studenten samen de eucharistie vieren in de huiskapel van Vronesteyn. Daarmee opent Vronesteyn het studiejaar 2023-2024.

Er starten twee nieuwe priesterstudenten voor het bisdom Rotterdam. In totaal zijn er bij het begin van het nieuwe studiejaar voor het bisdom vier priesterstudenten en één diakenstudent. Daarnaast is er één priesterstudent die zich voorbereidt op de wijding.

Rector Broeders geeft aan verheugd te zijn na de zomerperiode het studiejaar weer te kunnen openen met het vieren van de eucharistie. De rector en bisschop Van den Hende vragen iedereen die betrokken is op de opleiding om gebed voor de opleiding, en in de tijd van voorbereiding op de priesterwijding om gebed voor Arno Aardoom. Hij zal op zaterdag 18 november de priesterwijding ontvangen tijdens een plechtige eucharistieviering in de kathedraal in Rotterdam.

Vronesteyn is het diocesane centrum voor priester- en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam. Het is tevens het woonhuis van de rector en van priesterstudenten. Vronesteyn heeft geen eigen studieroute, maar werkt samen waar het gaat om lessen en stage. De studenten zijn vanuit Vronesteyn verbonden met verschillende opleidingsinstellingen.

  • 2 priesterstudenten en 1 diakenstudent, Theologisch Instituut Rolduc
  • 2 priesterstudenten te Utrecht
  • 1 priesterstudent bereidt zich voor op de wijding

Steun Vronesteyn met uw gebed en uw gift bij de start van het nieuwe studie- en vormingsjaar. Een gift geven kan eenvoudig met onderstaand formulier.

Op maandag 25 september start op Vronesteyn ook het ‘Kom en zie-jaar’. Het ‘Kom en zie-jaar’ wordt aangeboden door het bisdom Rotterdam samen met de priester- en diakenopleiding Vronesteyn. Het is voor jonge mannen vanaf 18 jaar (tot 45 jaar) die zich oriënteren op hun roeping.

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven