Inspiratie

WJD@Home 2022: De eerste aanmelders uit het bisdom Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 30 juli 2021

WJD in Panama 2019. (Foto: Ramon Mangold)

Pauline en Ingrid hebben zich al aangemeld en zien uit naar de gesprekken met andere jongeren

In juli startte de inschrijving voor de landelijke WJD@Home op Ameland (14-16 januari). Onder de eerste aanmelders zijn twee jongeren uit het bisdom Rotterdam: Pauline Terpstra en Ingrid de Haas.

“Ik ben in 2019 ook mee geweest naar de WJD@Home”, vertelt Pauline. “Dat was een mooi alternatief voor de echte WJD die in Panama plaatsvonden, om zo toch met jongeren met het geloof bezig te zijn.” Ook Ingrid was er bij tijdens die eerste editie van WJD@Home op Ameland. De ervaring toen was een belangrijke stimulans om nu weer in te schrijven. Ingrid: “De verdieping tijdens de catecheses en de gesprekken in je deelgroep versterkten het geloof bij mij. De vragen waarmee je worstelt kunnen dan beantwoord worden.” Ook voor Pauline zijn die gesprekken belangrijk: “Wat mij het meest goed heeft gedaan voor mijzelf als persoon waren de deelgroepgesprekken en de Avond van Barmhartigheid.”

In 2016 reisden ze allebei mee naar de WJD in Krakau. Zijn ze van plan om in 2023 ook mee te gaan naar de WJD in Lissabon? “Jazeker!” zegt Pauline. “Ik kan niet wachten tot het zover is.” Ook Ingrid wil graag mee. Ze is zeker van plan om mee te gaan als dat lukt met werk en studie.

Ondertussen is de WJD@Home een mooie tussenstap op weg naar die internationale WJD en onderhouden ze ook het contact met andere jongeren via de maandelijkse Tour of Faith bijeenkomsten in het bisdom. Elke laatste zondag van de maand is er op een plek in het bisdom een eucharistieviering met bisschop Van den Hende als celebrant en daarna een catechese, geloofsgesprek en ontmoeting. Ingrid heeft in haar parochie ook contact met een groep jongvolwassenen. “Twee daarvan gaan ook mee naar WJD@Home”, vertelt ze.

De WJD@Home op Ameland vinden plaats in het weekend van 14-16 januari voor jongeren van 15-30 jaar. Bij de vorige editie in 2019 waren er 140 deelnemers. De WJD@Home zijn een goede opstap naar de WJD in 2023 in Portugal, omdat je er nieuwe vrienden kunt maken en oude bekenden weer ziet. Er is een catechese van de bisschoppen, er zijn eucharistievieringen, een avond van barmhartigheid en het programma heeft allerlei inhoudelijke en creatieve workshops.

De bisschoppen zetten zich graag in voor de editie 2022. Er rijden twee bussen met opstapplekken in de verschillende bisdommen. De ene bus rijdt vanuit het bisdom Roermond via het bisdom ’s-Hertogenbosch en het aartsbisdom Utrecht naar het noorden. De andere bus kan jongeren uit het bisdom Breda meenemen en rijdt via het bisdom Rotterdam naar het bisdom Haarlem-Amsterdam en zo verder.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven