Netwerk van liefde

Collecte Chrismamis bestemd voor zuster Anima in Rusland

Door: Bisdom donderdag 06 april 2017

Zuster Anima (r) en haar opvolgster als generaal-overste moeder Maria Corredentora Rodríguez. (Foto: website Servants of the Lord and the Virgin of Matará)

Collecte voor het werk van de blauwe zusters in Rusland

De collecte van de Chrismamis op 12 april wordt dit jaar gehouden voor het werk van zuster Anima. De speciale collecte is bestemd voor het werk van de blauwe zusters ten behoeve van de armen en eenzame mensen in de stad Kazan.

Van oorsprong komt zuster Anima (47) uit Nederland. Zij was gedurende achttien jaar algemeen overste van de congregatie van de blauwe zusters in Rome. In die periode groeide de nog jonge congregatie van ruim 300 zusters naar meer dan 1000 zusters. Vorig jaar kreeg zuster Anima een nieuwe opdracht. Nu is zij provinciaal overste in Rusland.

In het immense Rusland werkt zuster Anima met twaalf medezusters, verdeeld over drie communiteiten. Zuster Anima zelf woont in de stad Kazan, in het uiterste oosten van Europa, aan de rivier de Wolga.

Mgr. Van den Hende hoopt dat velen het werk van zuster Anima willen ondersteunen: “In het evangelie van de Chrismamis (Lucas 4, 16-21) zegt Jezus onder meer dat Hij gezonden is om aan armen de Blijde Boodschap te brengen. Helpt u zuster Anima mee om in Christus’ Naam de Blijde Boodschap verder te verspreiden in woord en daad? Geef dan extra in de bijzondere collecte van de Chrismamis.”

U kunt het werk van de blauwe zusters in het bisdom Rotterdam (Boskant, Den Haag) steunen met een gift op rekening nummer NL94 INGB 0006 1888 68 van de RK Instelling voor Religieus Leven, Rotterdam.

Het bisdom Rotterdam viert de Chrismamis jaarlijks aan de vooravond van Witte Donderdag in de kathedraal. De oliën worden gezegend en het chrisma gewijd. Vanuit het hele bisdom brengen parochies, religieuze gemeenschappen en ook het bisdomkantoor voedselpakketten bijeen die bestemd zijn voor de voedselbank. Ook is er jaarlijks een speciale collecte.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven