Netwerk van liefde

• Nieuwe video: Ontdek de jongerenbedevaart naar Banneux

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 april 2019

“Banneux laadt je op en geeft je energie”, zegt een jongere over de bedevaart naar Banneux. In het weekend van 4 tot en met 6 oktober 2019 is de jongerenbedevaart naar dit Mariaoord in de Belgische Ardennen. In tegenstelling tot wat velen denken, is er voor jongeren veel te beleven en te doen. Een nieuwe video van het bisdom Rotterdam laat zien wat Banneux te bieden heeft.

• Naast de vastenwandelingen behoren ook de soberheidsmaaltijden tot de populairste activiteiten van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Het overzicht van deze zesde week in de Veertigdagentijd bevat zestien soberheidsmaaltijden in parochies van het bisdom Rotterdam op een totaal van 56 activiteiten.

• 40-dagencampagne: Vastenwandelingen en waterpelgrimages

Door: Bisdom Rotterdam maandag 25 maart 2019

Vastenwandelingen en lokale pelgrimstochten zijn een belangrijk onderdeel van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’ in het bisdom Rotterdam. Een derde van de ruim driehonderd aangemelde activiteiten die katholieke parochies, instellingen en scholen organiseren in de Veertigdagentijd kan hiertoe worden gerekend. Dit komt vooral door de dagelijkse vastenwandelingen in de parochies O.L. Vrouw van Sion (Midden-Delfland) en Pax Christi (Woerden).

• 40-dagencampagne: Vasten voor een goed doel

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 15 maart 2019

De 40-dagencampagne ‘Netwerk van liefde’ is in het bisdom Rotterdam in volle gang. Deze week vasten jongeren in Hillegom 24 uur voor een goed doel, maken parochianen in Vlaardingen kennis met een pater die zich inzet voor vluchtelingen, en is in Maassluis een vastenochtend.

• 40-dagencampagne: Oecumenische avondgebeden en vespervieringen

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 12 maart 2019

In de Veertigdagentijd zoeken sommige rooms-katholieke geloofsgemeenschappen en protestantse gemeenten elkaar op in de voorbereiding op Pasen. Zij vasten en bidden samen, en geven aalmoezen voor een gemeenschappelijk diaconaal doel.

• 40-dagencampagne: Themavieringen over water en de klimaatmars

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 08 maart 2019

De Veertigdagentijd is begonnen en daarmee ook decampagne vanVastenactiemet hetthema ‘Schoon water verandert alles’. Vastenactie steuntmet de hulp vankatholieke parochies, instellingen en scholenvijf waterprojecten in verschillende delen van de wereld.

• Video: Mgr. Audo uit Syrië bezoekt Nederland

Door: Rkkerk.nl vrijdag 01 maart 2019

In een vlog van katholiekleven.nl spreekt Emy Jansons met Mgr. Audo sj. De katholiek-chaldeeuwse bisschop van Aleppo heeft de oorlogsjaren in de stad doorgebracht. In februari is hij enkele dagen in Nederland. Tijdens zijn bezoek aan Nederland was er op maandag 18 februari in Utrecht een ontmoeting van hem en Mgr Van den Hende, als voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie, en John Bakker, als voorzitter van het economencollege.

• 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’ gaat voor de derde keer van start

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 28 februari 2019

Op Aswoensdag (6 maart) begint de Veertigdagentijd. Voor het bisdom Rotterdam betekent dit ook de start van de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Daarmee geeft het bisdom extra aandacht aan de vele diaconale activiteiten die katholieke parochies, scholen en instellingen in deze periode organiseren.

• Op vrijdag 8 februari nodigde Mgr. Van den Hende zes gasten uit om bij de Boskantkerk in Den Haag tijdens de Laurentiusconferentie met elkaar te spreken over de opvang van vluchtelingen. Elk van deelnemers is op eigen wijze betrokken bij de opvang van vluchtelingen. 8 februari is de jaarlijkse Internationale Gebedsdag tegen Mensenhandel.

• Dit is de kerstposter voor scholen en parochies

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 december 2018

Van 10 tot en met 14 december hield Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de Week van het Katholiek Onderwijs. In het verlengde daarvan hebben alle parochies in het bisdom Rotterdam de campagneposter met een kerstafbeelding ontvangen.