Netwerk van liefde

 • Nieuw: rkkerkcaritas.nl

  Door: Rkkerk.nl & Bisdom Rotterdam donderdag 30 november 2023

  Rkkerk.nl, de website van de Rooms-Katholieke Kerk, lanceert een nieuw online platform voor Caritas. De website brengt nieuws, verdieping en contactmogelijkheden op het gebied van caritas op één plek samen. Het webdeel voor caritas is rechtstreeks bereikbaar via rkkerkcaritas.nl.

 • Tien kerkgebouwen in het bisdom kleurden rood op RedWednesday

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 24 november 2023

  Op RedWednesday kleurden in Nederland ruim 150 kerken rood om aandacht te vragen voor het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde gelovigen in de hele wereld. Ook parochies in het bisdom Rotterdam deden hieraan mee.

 • Onderwijs: Bisschop Van den Hende gastspreker op studiedag Emmauscollege

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 november 2023

  Het Emmauscollege in Rotterdam hield op 7 november een Studiedag Burgerschap en Identiteit en nodigde hiervoor bisschop Van den Hende uit. De bisschop hield een inleiding voor de docenten en andere medewerkers en ging daarna in een van de workshops in gesprek over identiteit.

 • “Samen met u willen we als gelovige burgers nadenken over het goede wat we voor de samenleving kunnen doen door onze stem te gebruiken”, schrijven de bisschoppen in hun brief bij gelegenheid van de aanstaande verkiezingen van de leden van de Tweede Kamer.

 • Werelddag van de Armen: realistisch en praktisch met en voor de armen

  Door: Rkkerk.nl & Katholiekleven.nl woensdag 25 oktober 2023

  De Kerk viert de Werelddag van de Armen op zondag 19 november. Eerder dit jaar verscheen de boodschap van paus Franciscus voor deze dag. De paus neemt hierin als inspiratie het boek Tobit: “Het boek Tobit leert ons om realistisch en praktisch te zijn in wat we met en voor de armen doen.”

 • Paus Franciscus roept op tot vrede in het Heilig Land en spreekt zijn bezorgdheid uit over de humanitaire situatie in Gaza. De paus roept alle partijen op om hun wapens neer te leggen en alle christenen om op vrijdag 27 oktober te bidden en te vasten voor vrede.

 • DOCAT en Werkboek presentatie voor parochies en caritasinstellingen

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 17 oktober 2023

  De Nederlandse vertaling van de DOCAT, waarin het katholieke sociale denken op een toegankelijke manier wordt gepresenteerd, is er nu een jaar. Kort voor de zomer verscheen daarbij ook de Nederlandse vertaling van het praktisch en overzichtelijk werkboek om met de DOCAT aan de slag te gaan.

 • De Nederlandse bisschoppen doen een oproep tot gebed om vrede en veiligheid op voorspraak van Maria. Zij sluiten zich daarmee van harte aan bij de recente oproepen van paus Franciscus om te bidden om vrede in de wereld en een einde aan oorlog en geweld, en voor allen die slachtoffer zijn van terreur en geweld.

 • Expertmeeting: geestelijke verzorging thuis

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 12 oktober 2023

  Op 5 oktober nodigde bisschoppelijk gedelegeerde voor de zorg Emile Boleij geestelijk verzorgers in het bisdom uit voor een expertmeeting. Het thema van de bijeenkomst was: ontwikkelingen geestelijke verzorging thuis.

 • De Rotterdamse Vereniging voor Katholiek Onderwijs (RVKO, 67 basisscholen) bestaat 150 jaar. Op donderdag 28 september kwamen de ongeveer 2.400 medewerkers bij elkaar om dit te vieren. Bij het openingsprogramma in de Laurenskerk was bisschop Van den Hende uitgenodigd.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven