Netwerk van liefde

 • Elisabethcertificaat voor twintig diaconale activiteiten

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 december 2022

  Op zaterdag 26 november werd in de Caeciliakerk in Rotterdam een Elisabethcertificaat uitgereikt aan twintig diaconale activiteiten. Inhoudelijk werd aangesloten bij de driejarige campagne “Together We" van Caritas Internationalis, die zich richt op de zorg voor de aarde en de armen.

 • Nieuw: Diaconale kalender 2023-2024

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 december 2022

  Bij het bisdom Rotterdam is de diaconale kalender 2023-2024 verschenen. De diaconale kalender werd op 26 november uitgereikt aan twintig diaconale projecten die op die dag een Elisabethcertificaat ontvingen. De kalender werd daarnaast verstuurd binnen het bisdom.

 • Diocesane presentatie van de DOCAT

  Door: Bisdom Rotterdam zondag 27 november 2022

  Op donderdag 24 november vond de diocesane presentatie van de DOCAT plaats. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst van de diakenkring van het bisdom door bisschop Van den Hende en waarbij ook de vertaler van het boek aanwezig was.

 • Vastenactiecampagne 2023: ‘Mensen onderweg’

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 november 2022

  Het thema van de Vastenactiecampagne 2023 is ‘Mensen onderweg’. Op zaterdag 12 november gaf de Bisschoppelijke Vastenactie hierover meer informatie tijdens een regionale startdag. Deelnemers ontvingen op deze dag informatie over de Vastenactiecampagne 2023.

 • LIVE: Maak de uitreiking mee van het Elisabethcertificaat 2022

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 november 2022

  In 2020 werd voor het eerst een speciaal ontworpen Elisabethcertificaat uitgereikt aan diaconale initiatieven. Ook dit jaar worden Elisabethcertificaten uitgereikt. Dat gebeurt op zaterdag 26 november in Rotterdam.

 • Kathedraal Rotterdam doet mee met Red Wednesday

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 22 november 2022

  Met RedWednesday vestigt Kerk in Nood op woensdag 23 november de aandacht op het lot van miljoenen vervolgde, onderdrukte en bedreigde christenen in de hele wereld. In Nederland doen dit jaar bijna 150 kerken mee. Een van die plekken is de kathedraal in Rotterdam.

 • Paus Franciscus vraagt om solidariteit op Werelddag van de Armen

  Door: Rkkerk.nl en katholiekleven.nl donderdag 03 november 2022

  Op zondag 13 november wordt de Werelddag van de Armen gehouden. De boodschap van paus Franciscus voor deze dag heeft als thema: ‘Jezus is om uwentwil arm geworden’ (vgl. 2 Korintiërs 8, 9).

 • Bisschop bezoekt de gevangenis in Alphen aan den Rijn

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 oktober 2022

  In Penitentiaire Inrichtingen (PI) werken geestelijk verzorgers met een zending vanuit de Kerk. Zij staan vanuit de kerkgemeenschap gedetineerden bij. Op 18 oktober bezocht bisschop Van den Hende de Penitentiaire Inrichting in Alphen aan den Rijn. Hij deed dat op uitnodiging van pater Anayaeze c.ss.p. Ook aanwezig was r.-k. geestelijk verzorger Kurstjens.

 • Gesprek van de DCI en de bisschop over caritas

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 20 oktober 2022

  De Diocesane Caritas Instelling (DCI) ondersteunt diaconale projecten en initiatieven in het bisdom Rotterdam. De gelden daarvoor worden bijeengebracht door de (Inter-)Parochiële Caritas Instellingen (PCI-en) en enkele fondsen. Vijfmaal per jaar vergadert de DCI onder leiding van voorzitter diaken Jos van Adrichem over binnengekomen verzoeken om ondersteuning.

 • Yad Vashem onderscheiding voor kardinaal De Jong

  Door: Aartsbisdom Utrecht / Katholiekleven.nl vrijdag 23 september 2022

  Op 19 september werd de Yad Vashem-onderscheiding uitgereikt aan kardinaal De Jong, aartsbisschop van Utrecht tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hij kreeg de onderscheiding onder meer vanwege zijn herhaaldelijke publieke verzet tegen de Jodenvervolging.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven