Netwerk van liefde

 • Fotoverslag: Een nieuwe kerstgroep voor de school

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 12 december 2019

  Op maandag 9 december bezocht Mgr. Van den Hende RK Basisschool De Schakel in Leiderdorp. De bisschop doet de school de beelden voor een kerststal cadeau en vertelt erover aan de kinderen. Elk jaar biedt de bisschop aan één of twee scholen een kerstgroep aan als cadeau.

 • Bisschop en vrijwilligers zomerkampen bijeen op Werelddag van de Armen

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 november 2019

  Op zondag 17 november, de Werelddag van de Armen, kwamen de vrijwilligers van het Willibrordkamp (parochie Den Haag) en van de zomerkampen van het bisdom bijeen in Rotterdam op uitnodiging van Mgr. Van den Hende.

 • Resultaten Armoedeonderzoek gepresenteerd

  Door: Rkkerk.nl zaterdag 09 november 2019

  “Duizenden kerkmensen maken door diaconie iedere dag het geloof van hun doopsel waar en stellen op talloze plaatsen concrete daden van compassie en naastenliefde.” Dit zei Mgr. De Korte in zijn toespraak bij de presentatie van het ‘Onderzoek Armoede in Nederland’ op vrijdag 8 november in de Pauluskerk in Rotterdam.

 • DiaconAction: Jongeren groeien in geloof door een daad van liefde

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 07 november 2019

  Jongerenwerker Désirée Bühler nodigt jongeren in het bisdom Rotterdam uit om met elkaar een diaconale actie te bedenken en te doen tijdens DiaconAction in de maanden november en december van dit jaar.

 • “Wat ik als rode draad door de dag heen zag, was dat eten verbindt”, zegt Tineke Heemskerk over de projectentocht welke werd georganiseerd door het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI).

 • DCI neemt afscheid van voorzitter en secretaris

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 02 oktober 2019

  Tijdens de vergadering op donderdag 26 september namen de voorzitter en de secretaris van de Diocesane Caritas Instelling (DCI) afscheid. Voorzitter Wilbert van Erp en secretaris Jan Kroft werden toegesproken door algemeen econoom John Bakker. Mgr. Van den Hende dankte hen voor hun inzet.

 • Het bisdom Rotterdam en de Diocesane Caritas Instelling (DCI) organiseren een projectentocht op zaterdag 12 oktober 2019 door Den Haag. Vrijwilligers die zich inzetten voor diaconie in hun parochie en belangstellenden zijn uitgenodigd om deel te nemen aan deze tocht.

 • Paus Franciscus: “Het gaat niet alleen maar om migranten”

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 18 september 2019

  Op de Werelddag van de Migrant en de Vluchteling (zondag 29 september) vraagt paus Franciscus opnieuw aandacht voor deze kwetsbare groep die vaak ten gevolge van oorlog, maar ook ten gevolge van armoede, honger en klimaatproblemen, op drift is en op zoek naar een beter bestaan.

 • Paus: ‘Werelddag van de Armen moet hoop geven’

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 augustus 2019

  “De hoop van de armen is niet voor altijd verloren” (Psalm 9, 19). Dit is het thema van de Werelddag van de Armen die dit jaar plaatsvindt op 17 november. Het doel van de Werelddag van de Armen is meer dan concrete hulp geven. Het doel is te groeien in betrokkenheid op de nood van concrete personen en om armen hoop te geven.

 • Nieuwe caritaszuil voor parochies

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 03 juli 2019

  De Diocesane Caritas Instelling (DCI) van het bisdom heeft een caritaszuil ontwikkeld. Met de pilaar kunnen de PCI’en van de parochies structurele aandacht vragen voor mensen in nood. Dat is te lezen in het nieuwe nummer van Tussenbeide dat begin juni verscheen.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven