Netwerk van liefde

• In hun vergadering van 10 maart hebben de Nederlandse bisschoppen besloten om Caritas Athene financieel te ondersteunen met een gift via de afzonderlijke bisdommen. Caritas Athene verzorgt onder meer huisvesting voor migranten en dagelijkse maaltijden voor volwassenen en kinderen.

• Bisschop zegent rozen voor de zorg

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 20 maart 2020

Deze week worden 20.000 rozen beschikbaar gesteld door rozenkweker John Meijer uit Pijnacker. Hij bood vorige week aan een veelvoud van de rozen die normaliter naar Rome gaan, te snijden voor de zorg. De rozen gaan deze dagen naar ziekenhuizen. Op donderdag 19 maart zegende bisschop Van den Hende de bloemen.

• De 40-dagencampagne is goed op stoom. Het is de derde week van de campagne en het weekoverzicht telt maar liefst 49 activiteiten in de parochies van het bisdom Rotterdam. Daarin zijn drie clusters te ontdekken: vespervieringen, sobere maaltijden en vastenwandelingen. Je zou deze activiteiten kunnen zien als hedendaagse uitingen van de traditionele praktijken in de Veertigdagentijd van bidden, vasten en aalmoezen geven.

• 40-dagencampagne van start: Werken aan je toekomst

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 26 februari 2020

‘Werken aan je toekomst’ is het thema van de Vastenactie 2020 en volgens Jan Maasen, medewerker diaconie van het bisdom Rotterdam, kun je dat ook verstaan als een omschrijving van de Veertigdagentijd.

• In de Veertigdagentijd houdt het bisdom Rotterdam de 40-dagencampagne ‘Netwerk van Liefde’. Nieuw dit jaar is het aanbod voor een bezinningsbijeenkomst in de Veertigdagentijd: ‘Paus Franciscus en de armen’.

• Kerstbijeenkomst op Begraafplaats St. Laurentius

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 december 2019

“Fijn dat u met zovelen gekomen bent. Er moeten zelfs mensen buiten staan. Het lijkt wel alsof er geen plaats is in de herberg.” Zo verwelkomde diaken Franck Baggen de mensen die op vrijdagavond 20 december in Rotterdam naar de ‘Kerstlichtjesavond’ op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius waren gekomen. Hiervoor worden speciaal families uitgenodigd die met Kerstmis een dierbare moeten missen.

• Kerstactie bisdom Rotterdam: Steun christenen in Aleppo

Door: Bisdom Rotterdam maandag 23 december 2019

Op de kerstkaart die Mgr. Van den Hende dit jaar verstuurt, vraagt de bisschop aandacht voor hulp aan de christenen in Syrië: “Help hen opnieuw een bestaan op te bouwen.”

• In de maanden november en december werden rond DiaconAction liefdevolle initiatieven ondernomen in het bisdom Rotterdam.

• Fotoverslag: Een nieuwe kerstgroep voor de school

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 12 december 2019

Op maandag 9 december bezocht Mgr. Van den Hende RK Basisschool De Schakel in Leiderdorp. De bisschop doet de school de beelden voor een kerststal cadeau en vertelt erover aan de kinderen. Elk jaar biedt de bisschop aan één of twee scholen een kerstgroep aan als cadeau.

• Bisschop en vrijwilligers zomerkampen bijeen op Werelddag van de Armen

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 november 2019

Op zondag 17 november, de Werelddag van de Armen, kwamen de vrijwilligers van het Willibrordkamp (parochie Den Haag) en van de zomerkampen van het bisdom bijeen in Rotterdam op uitnodiging van Mgr. Van den Hende.