Netwerk van liefde

 • Laatste nieuwsbrief “dienen” verstuurd

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 15 mei 2024

  Het thema van de uitreiking van de Elisabethcertificaten is: Pelgrims van hoop, ontmoeten, leren kennen en samen optrekken en delen. Dit en meer is te lezen in de laatste nieuwsbrief “dienen” die deze week is verstuurd.

 • Caritas instellingen samen op weg met de Caritas Actie

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 08 mei 2024

  Dit jaar start een nieuw initiatief in het bisdom Rotterdam: de Caritas Actie. De actie wordt in het najaar voor het eerst gehouden (26 oktober - 24 november). Bij de Caritas Actie hoort een gezamenlijke voorbereiding, die wordt aangeboden als momenten voor uitwisseling. Concreet gaat het om vijf bijeenkomsten. Op dinsdag 7 mei vond de tweede bijeenkomst plaats.

 • Verdriet en schulden: oefen om het bespreekbaar te maken

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 02 mei 2024

  Ingrijpende gebeurtenissen in het leven kunnen financiële gevolgen hebben en tot problemen leiden. Bijvoorbeeld wanneer je ziek wordt. Dan is het nodig dat iemand de vraag durft te stellen: “Red je het wel?” In het bisdom Rotterdam wordt daarvoor nu parochies en caritasinstellingen een “Startpakket” aangeboden in samenwerking met SchuldHulpMaatje.

 • Aanmelding voor de Elisabethcertificaten 2024 is geopend

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 04 april 2024

  Caritasinstellingen en parochies zijn uitgenodigd voor de uitreiking van de Elisabethcertificaten op zaterdag 16 november. De aanmelding van diaconale initiatieven hiervoor is nu geopend. Initiatieven kunnen tot 4 juli worden aangemeld via het formulier.

 • Verdiepingsbijeenkomsten Veertigdagentijd over de sociale leer

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 maart 2024

  In de Veertigdagentijd werd vanuit het bisdom een serie verdiepingsbijeenkomsten aangeboden over de sociale leer van de Kerk. Op zaterdag 17 februari kwam een groep van dertien personen voor het eerst bijeen om zich in de Vastentijd te verdiepen in de sociale leer van de Kerk.

 • Nieuw: de Caritas Actie in het bisdom Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 07 maart 2024

  Dit jaar start een nieuw initiatief in het bisdom Rotterdam: de Caritas Actie (26 oktober t/m 24 november). Piet Timmermans, pastoraal dienstverlener diaconie en caritas, nodigt parochiële caritas instellingen, diaconale werkgroepen en andere diaconale betrokkenen van harte uit om hieraan mee te doen.

 • Diaconale inzameling Chrismamis 2024

  Door: Bisdom Rotterdam maandag 04 maart 2024

  Op woensdag 27 maart wordt vanaf 19.30 uur de Chrismamis gevierd in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. Parochies in het bisdom zijn hiervoor uitgenodigd tot een gezamenlijke diaconale inzameling. Deze vindt plaats in samenwerking met de Parochiële noodhulp van de Parochie De Vier Evangelisten in Den Haag.

 • Europese gebedsestafette op 9 maart in Nederland

  Door: Rkkerk.nl woensdag 21 februari 2024

  De Raad van Europese Bisschoppenconferenties (CCEE) organiseert tijdens de Veertigdagentijd een gebedsestafette door Europa. Alle 39 Europese landen die aangesloten zijn bij de CCEE is gevraagd de mis op te dragen voor de slachtoffers van de oorlogen in Oekraïne en in het Heilige land en voor de bisschoppensynode ‘Voor een synodale Kerk: communio, participatio, missio.’

 • “De DOCAT opende ook míjn ogen”

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 14 februari 2024

  Op donderdag 8 februari schoven zeven deelnemers in de parochiezaal bij de H. Petruskerk in Roelofarendsveen aan voor de laatste bijeenkomst in een cursus over de DOCAT. De cursus werd voor de tweede keer gegeven door diaken André van Aarle (parochiefederatie HH. Clara en Franciscus).

 • FOTOVERSLAG Bisschop Van den Hende aanwezig bij ‘Valentijnslunch’

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 13 februari 2024

  Op zondag 11 februari vierde de Rotterdamse stichting Progresso het tienjarig jubileum. Progresso nodigde bisschop Van den Hende uit om het jubileum mee te vieren. Ook wethouder Natasha Mohamed-Hoesein was aanwezig (armoedebestrijding, schuldhulpverlening en taal) en speciale gast was Gerda Havertong, bekend van Sesamstraat.

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven