Netwerk van liefde

 • Bisdom verwelkomt twee nieuwe religieuze communiteiten

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 31 mei 2023

  In het bisdom Rotterdam worden twee nieuwe religieuze communiteiten gevestigd. Dat schrijft bisschop Van den Hende in een brief die voor Pinksteren is verstuurd aan religieuzen in het bisdom.

 • Bisschop zegent crematorium op begraafplaats Sint Barbara

  Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 mei 2023

  Op 25 mei zegende bisschop Van den Hende het nieuwe crematorium in op begraafplaats Sint Barbara in Den Haag. Geestelijk adviseur van het bestuur Ad van der Helm, pastoor in Zoetermeer, ging voor met de bisschop in een korte gebedsviering. De Stichting R.K. Begraafplaatsen had deze bijeenkomst georganiseerd voor mensen die betrokken waren bij de bouw en buurtbewoners en nodigde de bisschop uit.

 • Met een pinksterbrief ter bemoediging aan alle betrokkenen bij caritas en diaconie in de parochies benadrukken de Nederlandse bisschoppen het belang van caritas en diaconie. “Caritas en diaconie maken het verschil in het leven van mensen. Waar het leven wordt bedreigd, waar mensen zorg nodig hebben, geven caritas en diaconie kracht”, schrijven de bisschoppen.

 • Diocesane caritas steunde in 2022 weer meer projecten

  Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 06 mei 2023

  PCI-besturen hebben het jaarverslag ontvangen van de Diocesane Caritas Instellen (DCI). “De verwachting was dat het aantal ondersteuningsaanvragen aan de DCI in 2022 zou groeien”, schrijft diaken Jos van Adrichem, voorzitter van de DCI, in het voorwoord bij het jaarverslag. “Aan die verwachting is zeker voldaan.”

 • Holocaust-herdenking in Rotterdam

  Door: Bisdom Rotterdam donderdag 04 mei 2023

  Op 30 april zijn vanaf ’s morgens 4.00 uur tot 19.00 uur in Rotterdam de namen genoemd van 7.000 vermoorde Rotterdamse Joodse burgers. Bij deze Sjoa-gedachtenisdienst was bisschoppelijk vicaris Henri Egging namens het bisdom Rotterdam aanwezig en hij las ook namen voor.

 • Op 6 februari zorgde een zware aardbeving, gevolgd door talloze naschokken, voor een onvoorstelbare ramp in het grensgebied tussen Turkije en Syrië. Razendsnel kwam de hulp voor de talloze slachtoffers op gang. Ook de Nederlandse katholieke gemeenschap schoot te hulp.

 • Bisschop: “Geen toeschouwers maar leerlingen”

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 04 april 2023

  “Op weg naar Pasen staan we heel indringend stil bij het lijden en sterven van martelaren in onze tijd. Waarom doen we dat? Het is in deze Veertigdagentijd een getuigenis van ons geloof in de verrijzenis.” Op vrijdag 31 maart was Mgr. Van den Hende bij de Avond van de Martelaren in Amsterdam en preekte tijdens de eucharistieviering.

 • Impulsbijeenkomst diaconie en caritas: perspectief

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 04 april 2023

  “Net als in iedere tijd zoeken mensen perspectief voor zichzelf, Kerk en wereld. Er ontstaan nieuwe noodsituaties met nieuwe vormen van armoede. Wie zijn de (nieuwe) armen? Hoe kunnen we deze mensen helpen?” Die vraag stond centraal bij de impulsbijeenkomst Perspectief voor diaconie en caritas.

 • Diaconale inzameling Chrismamis 2023

  Door: Bisdom Rotterdam woensdag 08 maart 2023

  Op woensdag 5 april wordt vanaf 19.30 uur de Chrismamis gevierd in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. In de Veertigdagentijd worden parochies in het bisdom uitgenodigd om bij hun kerkgebouwen een ‘voedsel en meer-kastje’ te plaatsen. In het verlengde daarvan is het diaconale initiatief tijdens Chrismamis de inzameling van houdbare voedingswaren en producten voor persoonlijke verzorging.

 • Bisschoppen in Europa bidden opnieuw om een einde aan de oorlog

  Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 28 februari 2023

  Op vrijdag 17 maart wordt in alle Nederlandse bisdommen de mis opgedragen en gebeden voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne en voor vrede. Dit is onderdeel van een gebedsestafette van de CCEE, de Europese bisschoppenconferenties. De estafette ging op 22 februari van start in Albanië

 • Lees meer

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven