Netwerk van liefde

• Uitreiking Elisabethcertificaat in gevangenis

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 10 september 2021

Bisschop Van den Hende bracht op dinsdag 7 september een werkbezoek aan de Penitentiaire Inrichting (PI) Alphen aan den Rijn, samen met de medewerker voor diaconie Jan Maasen. Dit bezoek was nog een laat uitvloeisel van de Diaconieprijs ‘Brood en Rozen’ van vorig jaar.

• Opening schooljaar Sint-Maartenscollege Voorburg

Door: Bisdom Rotterdam maandag 06 september 2021

Het Sint-Maartenscollege in Voorburg opent elk schooljaar met een viering in de kerk voor de nieuwe brugklassers. De school is dan te gast in de Sint-Martinuskerk. Dit jaar was bisschop Van den Hende hierbij samen met pastoor Wim Bakker.

• Bisschop bij start schooljaar Stanislascollege in Delft

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 02 september 2021

Op 30 augustus was bisschop Van den Hende bij de opening van het schooljaar op het Stanislas College in Delft. De bijeenkomst vond plaats in de vernieuwde kapel op het terrein van de school. Bisschop Van den Hende zegende de vernieuwingen door besprenkeling met wijwater en gebed.

• Geestelijk verzorgers online met elkaar in gesprek

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 10 juni 2021

Op donderdag 27 mei een groep geestelijk verzorgers online met elkaar in gesprek over eenzaamheid in deze tijd van corona. Het initiatief voor dit gesprek ging uit van Emile Boleij, bisschoppelijk gedelegeerde voor de categoriale zorg.

• Goede Vrijdag: speciale intentie vanwege de coronapandemie

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 april 2021

Vanwege de coronapandemie is voorzien dat aan de voorbede van Goede Vrijdag een speciale intentie wordt toegevoegd voor hen die in nood verkeren, voor de zieken en de overledenen.

• Bisschop zegent de bloemen voor Rome

Door: Bisdom Rotterdam maandag 29 maart 2021

Op maandag 29 maart zegende bisschop Van den Hende de bloemen die naar Rome gaan. De rozen die naar Rome gaan, worden bij gelegenheid van het paasfeest bij paus Franciscus in Rome bezorgd en bij kwetsbare ouderen in de eeuwige stad.

• In de derde video uit de reeks Diaconaal Digitaal vertelt diaken Jos van Adrichem over de virtuele wandeltocht door Afrika van meer dan 34.000 kilometer voor Vastenactie. Ook vertelt hij hoe het verhaal van de voetwassing van Jezus hem inspireert voor zijn inzet als diaken in parochie De Vier Evangelisten in Den Haag Zuid. Diaconie is voor hem een manier om anderen te helpen zicht te houden op de verrijzenis van Christus.

• De Veertigdagentijd is niet alleen een tijd van vasten en bidden, maar ook van aalmoezen geven. In de tweede video uit de reeks Diaconaal Digitaal vertelt diaken Ed Doe dat hij niet van God kan houden zonder oog te hebben voor medemensen. Hij vertelt over het vastenproject ver weg voor mensen met een beperking in Sierra Leone en het project dichtbij voor mensen met hersenletsel in Rotterdam.

• Video-interview diaconaal digitaal: Door te delen, ontvang je ook weer

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 04 maart 2021

De Veertigdagentijd is niet alleen een tijd van vasten en bidden, maar ook van aalmoezen geven. In een nieuwe reeks online interviews vertellen vrijwilligers en beroepskrachten van het bisdom Rotterdam over hun diaconale inzet. In het eerste interview vertelt Tineke Heemskerk van de Diocesane Caritas Instelling (DCI) over haar vrijwilligerswerk in de gevangenis en hoe zij ervaart dat je door te delen zelf ook ontvangt.

• Boodschap van paus Franciscus voor Wereldziekendag 11 februari

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 05 februari 2021

Donderdag 11 februari (de gedachtenis van de heilige Maagd Maria van Lourdes) viert de Kerk Wereldziekendag. Paus Franciscus schrijft in zijn boodschap voor deze dag over de vertrouwensrelatie tussen zieken en verzorgers en neemt daarbij als uitgangspunt een tekst uit het evangelie van Matteus: “Gij hebt maar één Meester en gij zijt allen broeders” (Matteüs 23, 8).