Netwerk van liefde

• Op vrijdag 8 februari nodigde Mgr. Van den Hende zes gasten uit om bij de Boskantkerk in Den Haag tijdens de Laurentiusconferentie met elkaar te spreken over de opvang van vluchtelingen. Elk van deelnemers is op eigen wijze betrokken bij de opvang van vluchtelingen. 8 februari is de jaarlijkse Internationale Gebedsdag tegen Mensenhandel.

• Dit is de kerstposter voor scholen en parochies

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 21 december 2018

Van 10 tot en met 14 december hield Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de Week van het Katholiek Onderwijs. In het verlengde daarvan hebben alle parochies in het bisdom Rotterdam de campagneposter met een kerstafbeelding ontvangen.

• De collecte en particuliere giften voor Sulawesi, waartoe de bisschoppen opriepen na een tsunami en aardbeving (oktober 2018), bracht al meer dan € 244.000 op. Dat meldt de Bisschoppelijke Vastenactie. De opbrengst wordt via de zusters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (FDNSC) rechtstreeks besteed aan de slachtoffers van de natuurramp.

• Zalig Kerstmis en Gezegend Nieuwjaar

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 20 december 2018

Mgr. Van den Hende en medewerkers van het bisdom Rotterdam wensen u een Zalig Kerstmis en Gezegend Nieuwjaar: “Zozeer heeft God de wereld liefgehad, dat Hij zijn eniggeboren Zoon heeft gegeven” (Johannes 3, 16).

• De nood van stadsgenoten zichtbaar maken

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 november 2018

Sint Maarten gaf de helft van zijn mantel aan een bedelaar. Vanwege zijn feestdag op 11 november besteden parochies in die periode extra aandacht aan diaconie door een diaconaal weekend te houden. Want hulp aan de naaste is nog altijd nodig, ook dicht bij huis.

• Het moet blijven kriebelen in de parochie om aan diaconie te doen

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 november 2018

Op verschillende plekken in het bisdom Rotterdam werd invulling gegeven aan de Werelddag van de Armen. Een van die actieve plekken was in Zoeterwoude waar de Diaconale Commissie MeerMens materiaal verspreidde onder diaconale contactpersonen ter inspiratie voor hun werk. Ook hielden zij een inzameling bij de supermarkt voor de Voedselbank.

• November: bidden voor de gestorvenen in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 02 november 2018

Op vrijdag 2 november, de gedachtenis van Allerzielen, vierde monseigneur Van den Hende in concelebratie met plebaan Bergs, de eucharistie tot intentie van de overledenen die begraven zijn en zijn bijgezet op de R.K. Begraafplaats St. Laurentius in Rotterdam.

• Bisschop bezoekt Maasstad Ziekenhuis Rotterdam

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 26 oktober 2018

Op dinsdag 23 oktober bezocht Mgr. van den Hende het Maasstad ziekenhuis in Rotterdam. Bisschoppelijk gedelegeerde voor de categoriale zorg Emile Boleij vergezelde de bisschop bij de ontmoeting.

• PCI-avond: Gebed geeft het netwerk van liefde kracht

Door: Bisdom Rotterdam zondag 14 oktober 2018

“Bouwen aan een beschaving van liefde vraagt om gebed.” Dit zei Mgr. Van den Hende op woensdag 10 oktober tijdens de bijeenkomst van PCI-bestuurders rond ‘Diaconie: een gebed zonder einde?’ Wilbert van Erp is voorzitter van de DCI. Hij opende de avond, waar ongeveer 40 PCI-bestuurders aan deelnamen.

• De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept via de bisdommen parochies op om zondag 14 oktober een extra collecte te houden voor Sulawesi. De opbrengst is bestemd voor directe noodhulp.