Netwerk van liefde

Collecte en particuliere giften voor Sulawesi brengen meer dan € 244.000 op

Door: Rkkerk.nl vrijdag 21 december 2018

De zusters bereiden voedsel voor de mensen die dakloos zijn geworden.

De collecte en particuliere giften voor Sulawesi, waartoe de bisschoppen opriepen na een tsunami en aardbeving in oktober 2018, bracht al meer dan € 244.000 euro op. Dat blijkt uit een tussenstand van de Stichting Bisschoppelijke Vastenactie (BVA), die laat weten dat er nog steeds giften binnenkomen.

De opbrengst wordt via de zusters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart (FDNSC) rechtstreeks besteed aan de slachtoffers van de natuurramp.

De zusters, die zelf aanwezig zijn in het getroffen gebied (Palu), hebben onmiddellijk na de aardbeving en tsunami hulp geboden aan de getroffen bevolking. Ze vingen op hun eigen terrein en in hun kinderdagverblijf daklozen op. Ook zijn vanuit die locatie medische posten gerund door vrijwilligers die ook naar andere opvangkampen reisden.

Na de eerste weken hebben de zusters in overleg met andere organisaties en congregaties gekeken wat de grootste noden waren in de samenleving. Besloten werd het weeshuis van de zusters te herstellen en verbeteren om ook nieuwe weeskinderen (vanwege de ramp) te kunnen opvangen. Ook het kinderdagverblijf wordt hersteld.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven