Netwerk van liefde

DiaconAction kaartenactie: Ons hart gaat uit naar onze naaste

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 10 november 2020

Parochies kunnen de kaarten voor hun tieners en jongeren opvragen bij het bisdom.

Kaartenactie van tieners en jongeren in parochies

November en december zijn voor jongeren ‘DiaconAction maanden’. Samen gaan ze aan de slag om iets te betekenen voor een naaste in hun omgeving. “Dit jaar ziet DiaconAction er vanwege de coronamaatregelen anders uit dan andere jaren”, vertelt Desiree Bühler, medewerker jongerenpastoraat. “Omdat het bijvoorbeeld niet mogelijk is om met een groep jongeren een activiteit te organiseren in een verzorgingshuis of een verpleeghuis, is er dit jaar een speciale kaart gemaakt die deelnemers kunnen schrijven.”

Er zijn ruim voldoende ansichtkaarten gemaakt door het bisdom. Desiree: “We hopen dat het lukt om met zijn allen heel veel warme groeten te schrijven.”

De tieners en jongeren die vanuit hun parochie deelnemen aan DiaconAction kunnen een boodschap op de kaart schrijven en deze aan mensen opsturen of zelf gaan brengen. “Het is belangrijk om in deze coronatijd mensen te laten weten dat er aan hen gedacht wordt. Denk aan ouderen en ook jongeren die aan huis gebonden zijn, mensen die alleen zijn en die veel minder contact hebben met andere mensen dan voorheen. Denk ook aan gevangenen en mensen in een asielzoekerscentrum.”

“Uiteraard is het ook mogelijk om niet met de kaarten aan de slag te gaan, maar zelf een project te bedenken zolang dit coronaveilig kan. Het is belangrijk dat we vanuit ons geloof een lichtpuntje zijn in deze tijd waarin mensen zich heel eenzaam kunnen voelen. Zo bouwen wij samen aan een netwerk van liefde.”

Parochies die zich nog niet hebben aangemeld met hun activiteit, kunnen dat nog doen. “Er zijn meer dan genoeg ansichtkaarten”, vertelt Desiree. “Heeft de parochie bijvoorbeeld een tiener- of een jongerengroep, een M25-groep, een jongerenkoor, een vormselgroep, een misdienaars- of acolietengroep? Nodig ze uit om bij elkaar te komen en kaarten te schrijven, of geef ze de kaarten zodat ze deze thuis kunnen schrijven.”

  • Parochies kunnen hun DiaconAction activiteit doorgeven via d.buhler@bisdomrotterdam.nl en aangeven hoeveel ansichtkaarten ze willen ontvangen

Bisschop Van den Hende schrijft de eerste DiaconAction-kaart.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven