Netwerk van liefde

Geestelijk verzorgers in gesprek: de sociale leer van de Kerk en de zorg

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 09 december 2022

De DOCAT is toegankelijke vertaling van de sociale leer van de Kerk en ook beschikbaar als internationale app. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Inleiding en uitwisseling en uitreiking DOCAT

Rond het thema ‘Sociale leer van de Kerk en de zorg’ was donderdag 24 november de laatste expertmeeting voor geestelijk verzorgers van dit jaar.

Hein Steneker, medewerker pastoraat en kerkopbouw van de pastorale dienstverlening van het bisdom, leidde het thema in waarna er via een aantal vragen een gesprek ontstond over de kernwaarden van de sociale leer. Vragen die aan de orde kwamen waren: Hoe kijken we naar kwetsbare mensen? Hoe kijken we als zorgverleners naar de zorg? Wat betekent de zorg voor de samenleving? Hoe gaan we om met vragen van leven en dood? Hoe brengen we God ter sprake?

Vanuit de eigen ervaring werd er nagedacht over de uitgangspunten van de sociale leer. Aan het einde van de bijeenkomst reikte Emile Boleij, bisschoppelijk gedelegeerde voor het categoriaal pastoraat, deelnemers een exemplaar van de DOCAT uit.

De DOCAT is een toegankelijke vertaling van de sociale leer van de Katholieke Kerk. De DOCAT is een van oorsprong Duitse uitgave die inmiddels in vele talen verscheen. Bisschop Van den Hende nam in het bisdom Rotterdam het initiatief tot de Nederlandse vertaling. Deze is als samenwerking van het bisdom Rotterdam en uitgeverij Adveniat uitgebracht.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven