Netwerk van liefde

Kerstactie bisdom Rotterdam steunt ouderen in Paramaribo

Door: Bisdom woensdag 13 december 2017

Kerstmozaïek in de kerk Santa Maria in Trastevere, Rome. (Foto: Ramon Mangold)

Mgr. Van den Hende beveelt de zorg voor de ouderen van harte aan

“Aan allen die in zijn Naam geloven gaf Hij het vermogen kinderen van God te worden.” Met deze tekst uit het Johannes evangelie (Johannes 1, 20) wenst Mgr. Van den Hende iedereen via de kerstkaart van het bisdom een Zalig Kerstfeest en een Gezegend Nieuwjaar.

Het bisdom Rotterdam steunt deze Kerst de zorg voor ouderen in het bisdom Paramaribo (Suriname). In 1972 richtten de Zusters van Liefde van Tilburg het Bejaardentehuis Majella op en ook een ziekenhuis. In die tijd was in Suriname deze zorgvoorziening nog niet optimaal. Het apostolaat van deze zusters in Suriname richtte zich vooral op de zorgverlening aan de sociaal zwakkeren. Met het ziekenhuis en het verzorgingstehuis gaven de zusters gehoor aan de evangelische opdracht van Christus, om liefde te betonen aan de “kleinsten van zijn broeders”.

In de loop van de jaren hebben de zusters de leiding van het verzorgingstehuis Majella overgedragen aan katholieke leken. Deze zetten zich tot de dag van vandaag als vrijwilliger in om het tehuis draaiende te houden. Daarbij is financiële ondersteuning hard nodig. Door inflatie zijn de kosten van levensonderhoud in Suriname sterk toegenomen. De inkomsten van zowel de bewoners van het bejaardenhuis als familieleden die hen ondersteunen blijven daarbij achter.

Financiële ondersteuning is hard nodig voor de ouderen die hulpbehoevend zijn.

Bewoners van Majella die bedlegerig of hulpbehoevend zijn worden momenteel door de zorgverleners getild. Een mobiele tillift, die voor meerdere bewoners kan worden gebruikt, zal deze situatie verbeteren. Ook zijn nieuwe douchestoelen nodig. Verder is er een warmwatervoorziening nodig. Hoewel Suriname een tropisch klimaat heeft, kan het in de vroege ochtend heel fris zijn en het leidingwater koud. Huize Majella beschikt nu niet over warmwatervoorziening uit de kranen. Het koude water in de vroege ochtend schrikt menige bewoner af en is niet geschikt voor bewoners met pijnlijke spieren en botten. Medewerkers doen wat ze kunnen om het water te verwarmen. Een warmwaterinstallatie zal het baden van bewoners vele malen eenvoudiger maken. Dit zal daardoor minder vroeg in de ochtend te hoeven beginnen voor alle bewoners om op tijd bij het ontbijt te zijn. Ook wil Majella hemelwater opvangen voor het wassen van kleding, beddengoed en ander linnen. Dit is milieuvriendelijk en hierdoor kunnen kosten voor water worden bespaard.

Mgr. Van den Hende beveelt deze kerstactie van harte aan.

U kunt uw bijdrage voor de ouderen in huize Majella overmaken via:
bankrekeningnummer van het bisdom Rotterdam
NL30 INGB 0000 4643 04 o.v.v. ‘Majella’.

Een bijdrage overmaken kan ook via iDeal met het onderstaande formulier.

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven