Netwerk van liefde

Kerstactie bisdom Rotterdam voor scholen in Libanon

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 14 december 2021

In oktober bracht patriarch Ignatius Youssef III een bezoek aan Nederland. (Foto: Katholiekleven.nl)

Bisschop Van den Hende vraagt steun voor christenen in Libanon

Bij de kerstkaart die bisschop Van den Hende dit jaar verstuurt, vraagt de bisschop aandacht voor hulp aan de christenen in Libanon. “De patriarch van de Syrisch-katholieke Kerk vraagt onze steun voor twee scholen", schrijft de bisschop.

Bisschop Van den Hende ontmoette patriarch Ignatius Youssef III op 18 oktober van dit jaar. De patriarch vertelde toen over de moeilijke situatie in Beiroet en in Libanon. Hij sprak ook over de situatie van de Syrisch-katholieke gelovigen die in Irak en Syrië wonen.

Op de twee scholen in Libanon, waar de patriarch hulp voor vraagt, zijn 160 leerlingen uit arme gezinnen vrijgesteld van het schoolgeld. Door de explosie in de haven van Beiroet (4 augustus 2020) en de algehele economische malaise in het land, kunnen veel ouders het schoolgeld niet betalen.

De schooldirecteur geeft aan: “Hoewel onze middelen schaars zijn, werken onze medewerkers onvermoeibaar om te zorgen voor een positieve leeromgeving.” Maar het wordt moeilijker om te blijven voorzien in de basisbehoeften zoals verwarming, vervoer, schrijfgerei, elektriciteit en salarissen. “Wij bidden en hopen op uw steun om deze moeilijke tijden te boven te komen.”

Bisschop Van den Hende: “Bij zijn recente bezoek aan Lesbos riep paus Franciscus op tot inzet om te voorkomen dat omstandigheden mensen tot migratie dwingen. Helpt u mee?”

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven