Netwerk van liefde

Vastenactiecampagne 2023: ‘Mensen onderweg’

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 25 november 2022

Beeld: Vastenactie

Een regionale startdag met indrukwekkende verhalen

Het thema van de Vastenactiecampagne 2023 is ‘Mensen onderweg’. Op zaterdag 12 november gaf de Bisschoppelijke Vastenactie hierover meer informatie tijdens een regionale startdag die werd gehouden in Voorschoten voor het bisdom Rotterdam en het bisdom Haarlem-Amsterdam samen. Deelnemers ontvingen op deze dag informatie over de Vastenactiecampagne 2023.

De beschikbare campagnematerialen werden gepresenteerd en sprekers vertelden over hun ervaringen. In Voorschoten was dat Godian Ejiogu. Hij overleefde de Biafra-orloog als klein kind en werkt nu in Amsterdam en Den Haag, waar hij geestelijke zorg biedt aan immigranten die dit nodig hebben. Godfrey Lado, afkomstig uit Zuid-Soedan, vertelde dat hij naar Nederland kwam als vluchteling vanwege de burgeroorlog in zijn land. Hij werkt nu als tolk en wijst de weg aan mensen die asiel aanvragen in Nederland.

Op de website van Vastenactie is een verslag van deze dag gepubliceerd. Daarin is te lezen dat de verhalen van deze twee sprekers indrukwekkend waren, en dat de aanwezigen diep geraakt waren door hun ervaringen en hun wil om mensen te helpen, omdat ook zij destijds geholpen zijn.

“Het heeft indruk gemaakt op mij”, geeft een van de deelnemers na afloop aan. “Dat zij zich inzetten voor hun land van herkomst en ook voor de vluchtelingen hier is aandoenlijk. Zij helpen hen oprecht.” Ook het campagnemateriaal krijgt positieve reacties: “De filmpjes bij de Vastenactie 2023 komen heel goed over en geven een duidelijk beeld van het Vastenactie-project”, aldus een deelnemer. “Het promotiemateriaal is goed verzorgd om mee aan de slag te kunnen.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven