Netwerk van liefde

Week van het Katholiek Onderwijs 2023: Alle kinderen mogen kind zijn

Door: Rkkerk.nl woensdag 13 december 2023

Van het materiaal voor scholen kunnen ook parochies gebruik maken

Van 18 tot en met 22 december organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad (NKSR) de Week van het Katholiek Onderwijs 2023. Voor scholen is er les- en inspiratiemateriaal gemaakt voor de advents- en kerstperiode. Parochies kunnen daar ook gebruik van maken. Het materiaal is gemaakt in samenwerking met de bisschoppelijke Vastenactie en kan gratis worden gedownload.

Het thema van de Week van het Katholiek Onderwijs 2023 sluit aan bij de bisschoppelijke Adventsactie: Alle kinderen mogen kind zijn. De NKSR zegt hierover op zijn website: “Met Kerstmis vieren we de geboorte van Jezus: wij wensen een nieuwe baby alle goeds. Maar niet ieder kind kan genieten van een onbezorgd leven. Daarom besteden wij tijdens de Advent extra aandacht aan het belangrijke onderwerp kinderarbeid. Omdat ieder kind recht heeft om kind te zijn.”

De Adventsactie nodigt scholen uit om iets te doen voor een ander in de kerstperiode door bijvoorbeeld geld in te zamelen. Dit jaar besteedt de Adventsactie extra aandacht aan kinderen die moeten meehelpen in fabrieken of mijnen om zo bij te dragen aan het gezinsinkomen. De Adventsactie steunt onder meer een project in India en een project in Congo. Deze projecten helpen kinderen naar school te gaan, zodat ze straks betere kansen hebben om werk te vinden.

Bekijk en download het materiaal voor de Week van het Katholiek Onderwijs 2023:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven