DiaconAction

Bij DiaconAction zetten tieners en jongeren zich in voor mensen in hun eigen omgeving

Het woord DiaconAction bestaat uit twee woorden: diaconie en actie. Diaconie is vanuit je geloof mensen helpen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Meedoen met DiaconAction is eenvoudig. Prik met je jongerengroep een datum in november of december. Dit is de actieperiode. Bedenk een leuke actie en werk jullie idee verder uit. Om inspiratie op te doen kun je lezen wat andere groepen op touw hebben gezet.

M25 Westland in actie. (Foto: Facebook M25 Westland)

Voorbeelden

Hieronder lees je korte stukjes van jongeren die diaconaal aan de slag gaan. Laat ook zien dat je meedoet aan DiaconAction en mail ons over je activiteit. Er is ook een Facebookpagina van DiaconAction. Daar zie je welke jongeren nog meer meedoen: www.facebook.nl/diaconaction

  • Rock Solid Ter Aar/ Aarlanderveen - spellenavond. De tieners van Rock Solid uit Ter Aar en Aarlanderveen organiseerden een spelletjesavond voor mensen met een beperking (2017)
  • M25 Rotterdam en Den Haag- gevangenisbezoek en kerststukjes maken en ontmoeting met vluchtelingen (2016)
  • M25 Noordwijk - kerststukjes maken oor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ieder kerststukje werd voorzien van een persoonlijk geschreven boodschap op een mooie kaart (2016)
  • M25 Westland - Winterwonderland. M25 Westland hielp bij Winterwonderland in Het Westerhonk in Monster, waar voornamelijk mensen met een verstandelijk beperking wonen (2016)
  • Inside Out - Kerstmarkt. De jongerengroep van de Parochie de vier Evangelisten in Den Haag organiseerde een kerstmarkt om geld in te zamelen voor diaconale en maatschappelijke activiteiten en projecten (2016)
  • JEK-Time - kaarsen maken uit ingezamelde kaarsvetrestanten kaarsen. De kaarsen werden voorzien van een kerstgroet en uitgedeeld aan mensen uit de parochie (2016)
  • 10Age7 - Helpen bij de Voedselbank (2016)
  • M25 Den Haag Zuid - Project wensboom. In de vier wijkkerken van de parochie stond een wensboom met kaartjes met daarop een (cadeau)wens van kinderen die lang in het ziekenhuis verblijven of die er vaak komen, omdat ze ziek zijn. De tieners van M25 nodigden parochianen uit om een wens te vervullen voor deze kinderen (2016)
  • M25 St. Christoffel en vormelingen - Sinterklaasactie. In alle kerken zetten de jongeren met vormelingen dozen neer, versierd als schoorstenen. Parochianen konden daar cadeautjes in doen voor Stichting Kinderen van de Voedselbank (2016)
  • Amazing Teeners, Cat Kids en Provider - Diner de l’Eglise. De tieners en jongeren van de Sint Jan de Doperparochie organiseerden een luxe diner bij de kerk voor mensen die het om wat voor reden dan ook moeilijk hebben (2016)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven