Parochies en de AVG

Transparantie en zorgvuldigheid waar het gaat om persoonsgegevens

Kerkelijke instellingen moeten transparant zijn over hoe ze omgaan met persoonsgegevens. De landelijke website rkkerk.nl heeft een speciale AVG-pagina waarop informatie wordt aangereikt. Parochies en andere kerkelijke instellingen kunnen zich daar informeren.

Lees hieronder het nieuws over de AVG dat op de website van het bisdom is gepubliceerd.

 • AVG-nieuws: Bijgewerkt model privacyverklaring voor parochies

  Door: Rkkerk.nl dinsdag 15 januari 2019

  Om parochies te helpen bij het opstellen van hun privacyverklaring is een model-privacyverklaring beschikbaar. Dit model is herzien, meldt de website rkkerk.nl. De site stelt het nieuwe model als download beschikbaar.

 • AVG-Nieuws: checklist voor parochiewebsites

  Door: Rkkerk.nl vrijdag 04 januari 2019

  Voor Parochies en Parochiële Caritasinstellingen (PCI'en) is er een checklist beschikbaar om te controleren of informatie in het kader van de AVG op een eenvoudige manier te vinden is.

 • Parochies vinden op rkkerk.nl twee nieuwe praktische handleidingen: één over bewaartermijnen van persoonsgegevens en één over privacy en werkgeverschap. De handleidingen zijn gemaakt vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

 • De nieuwsbrieven van de Pastorale Dienstverlening zijn vernieuwd. Vanwege de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de manier van verzenden aangepast en hebben de huidige abonnees de vraag gekregen hun lidmaatschap te hernieuwen.

 • PCI’en krijgen vanwege de AVG een model-privacyreglement aangereikt. Dit reglement schept het kader van een zorgvuldige omgang met persoonsgegevens door de PCI. Via het bisdom ontvangen de PCI’en ook een model-privacyverklaring, waarmee zij betrokkenen kunnen informeren hoe wordt omgegaan met hun persoonsgegevens.

Lees meer
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven