De DCI is door de overheid erkend als ANBI

De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Tot de RK Kerk in Nederland behoren onder andere bisdommen, parochies, PCI-en andere katholieke instellingen, zoals de DCI.

Wie aan een ANBI een gift doet, mag het bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Een ANBI die giften, legaten of erfenissen ontvangt, is vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. Om gebruik te mogen maken van de voordelen geldt een publicatieplicht.

De publicatieplicht past bij de openheid die van kerkelijke instellingen verwacht mag worden bij het informeren van schenkers over het bestuur, de inkomsten en bestedingen.

Bestuurssamenstelling

  • Ir. drs. W.A. (Wilbert) van Erp. Voorzitter DCI. Penningmeester van de IPCI van Leiden en voorzitter van Stichting Straatpastoraat Leiden en RK Diaconie Leiden. Vicevoorzitter HH. Petrus en Paulusparochie in Leiden e.o.
  • J.H.M. (Jan) Kroft. Secretaris DCI. Secretaris van de PCI van de H. Thomas parochie (Alphen a/d Rijn, Hazerswoude-Dorp en Hazerswoude Rijndijk).
  • G.A.L.M. (Gerard) Nijensteen. Penningmeester van de DCI. Voormalig bestuurder van de toenmalige parochie Christus Dienaar in de Hoeksche Waard.
  • J.J. (Johan) Dooremalen. Gewezen bestuurder van de PCI van de parochie O.L. Vrouw Geboorte in Berkel en Rodenrijs. Vrijwillig Ouderen Adviseur KBO.
  • T.J.S. (Tom) Boesten. Oud bestuurder van de Regionale Caritas Instelling Rijnmond.
  • F.C.T. (Frank) Swagemakers. Voorzitter van de PCI van de Parochie H. Nicolaas te Zoetermeer.
  • Bestuurslid uit hoofde van zijn functie: Mr J.C.G.M. (John) Bakker, algemeen econoom van het Bisdom Rotterdam.
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven