Algemeen nieuws

Eerste nummer Tussenbeide met speciale ansichtkaart

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 april 2019

Tussenbeide met nieuws uit het bisdom en van parochies

Het eerste nummer van Tussenbeide is sinds zondag 7 april beschikbaar in de parochies. In dit nummer wordt aandacht gevraagd voor het Jaar van de Roepingen. Mgr. van den Hende spreekt in zijn openingsartikel over de Kerk van geroepenen en legt uit waarom het woord ‘roeping’ in het meervoud staat.

Bij dit nummer is een ansichtkaart toegevoegd om Centrum Vronesteyn te kunnen blijven ondersteunen. Vronesteyn ontvangt geen (adres)gegevens via de bank, zodat donateurs als zij niet zelf hun gegevens doorgeven, niet kunnen worden bedankt of uitgenodigd voor de speciale bijeenkomsten van Vronesteyn, zoals een wijding of donateursdag. Met de ansichtkaart kan iedereen nu zelf zijn of haar gegevens doorgeven aan Centrum Vronesteyn. Deze worden alleen gebruikt voor diocesane uitnodigingen.

Tussenbeide besteedt bijzondere aandacht aan de mooie initiatieven die parochies ondernemen om eenzaamheid tegen te gaan. De artikelen zijn te herkennen in het blad aan het speciale logo ‘Ik zie jou’.

Het blad blikt terug op de actie Kerkbalans, waar naast het diocesane startmoment in Katwijk vele andere parochies ‘in saamhorigheid’ de start van de actie Kerkbalans hebben vormgegeven. Ook heeft deze Tussenbeide artikelen over de WJD en nieuws van jongeren.

Lezers van Tussenbeide worden in het blad van harte uitgenodigd voor de chrismamis op 17 april, de opening van het bedevaart seizoen in Brielle (11 mei) en de Nationale Bedevaart Brielle (6 juli).

Tijdens de chrismamis zegent de bisschop de olie voor de geloofsleerlingen, de olie voor de zieken en wijdt hij het heilig Chrisma. Tussenbeide kondigt aan dat tijdens de chrismamis een inspiratiekaart wordt uitgereikt. Deze ‘ID van een christen’ gaat over de betekenis van de doop, het vormsel en de eerste communie waar het gaat om de deelname aan de zending van de Kerk in de wereld. De ‘inspiratiekaarten’ worden verspreid onder de parochies in het bisdom om te gebruiken in de Paaswake, vanwege de hernieuwing van de doopbelofte die onderdeel is van deze viering.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven