Algemeen nieuws

Enthousiaste kampleiding bereidt zomerkampen 2021 voor

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 10 maart 2021

Voorbereiding bisdom zomerkampen 2021 van start

De voorbereidingen voor de zomerkampen van het bisdom zijn gestart. De leiding van het kinder-, tiener- en jongerenkamp kwam op 6 maart online samen voor teambuilding en de praktische en inhoudelijke organisatie. Het is een jonge enthousiaste groep die samen met een aantal diakens uit het bisdom de zomerkampen leidt.

Bij een gezellig kennismakingsspel bleek al snel dat de groep heel divers is. Iedereen had zijn of haar beroep of studie vooraf doorgegeven. Er kwamen beroepen naar voren als praktijkondersteuner, medewerker van een kinderdagverblijf, gymdocent, theoloog en business analist. Ook zijn er studenten onder de kampleiding van onder meer verpleegkunde, ICT en theologie. Sommigen gaan dit jaar voor het eerst mee als leiding, anderen hebben al jaren ervaring op de zomerkampen. Als team zetten ze zich in om de kinderen, tieners en jongeren een onvergetelijke kampweek te bezorgen.

Tijdens de voorbereidingsbijeenkomst logde ook de bisschop in om iedereen succes te wensen. “Ik vind het fantastisch dat jullie de opstart maken voor de kampen. In mijn brief afgelopen juli aan jullie als kampleiders sprak ik al de hoop uit dat de kampen in de zomer van 2021 wél zouden kunnen doorgaan”, zegt Mgr. Van den Hende tegen de kampleiding. “Het is een geweldige traditie dat jullie de zomerkampen aanbieden voor de kinderen, tieners en jongeren in het bisdom.”

Bij de vraag van de bisschop of iedereen gezond is gebleven gingen veel duimpjes de lucht in. Bisschop Van den Hende: “Gelukkig, want gezond blijven is in deze tijd niet vanzelfsprekend. Ik bid vandaag in de eucharistieviering voor een goede start, dat jullie je vanuit je hart kunnen inzetten voor de kampen.” Hij bedankte de leiding voor hun energie, tijd en het geloof waarmee ze zich inzetten om de kampen tot een succes te maken.

Kampleiding tienerkamp (2019).

Dit jaar vinden de zomerkampen van 18 tot en met 24 juli plaats met als thema ‘Woord zonder grenzen’. Diaken Jos van Adrichem licht dat toe: “Vorig jaar stond de Bijbel centraal in het bisdom tijdens het Jaar van het Woord van God. Het Woord van God is onbegrensd.” Hij verwijst naar het bijbelboek Daniël dat een rol speelt op de kampen.

In een video gaat kapelaan Eli Stok daar verder op in voor de kampleiding: “Lezen uit de Bijbel is voor ons allemaal relevant”, zegt hij. “Niet alleen omdat we dan lezen over Jezus, maar ook omdat de Bijbel ons een spiegel voorhoudt om na te denken over ons eigen leven. Ook het Oude Testament waaronder het bijbelboek Daniël doet dat.”

Volgens Eli is het boek Daniël heel actueel: “Het gaat over jongeren in Babylon. Ze leven in een cultuur waar andere gewoontes en gebruiken zijn. Daniël en zijn vrienden geloven in de God van Israël, maar de mensen staan onverschillig tegenover God. Je kunt daarin de cultuur herkennen waarin wij ons nu ook bevinden. Het verhaal laat zien dat wie op God vertrouwt, nooit teleur gesteld zal worden.”

Passend bij de leeftijdsgroep wordt tijdens de zomerkampen dagelijks aandacht besteed aan ‘Woord zonder grenzen’. De leiding vertaalt dat naar dagthema’s zoals ‘mijn kompas’ en ‘niet alleen’. Tijdens de dagopeningen en dagsluitingen wordt daar aandacht aan besteed door de diakens. Daarnaast organiseert de leiding spelletjes die bij de thema’s aansluiten. Op die manier is elk kamp een combinatie van inhoud en samen plezier maken.

Désirée Bühler, medewerker jongerenpastoraat van het bisdom, hoopt dat iedereen in zijn of haar omgeving kinderen, tieners en jongeren wil uitnodigen voor de zomerkampen: “Het is altijd goed om persoonlijk kinderen uit te nodigen. Mochten er kinderen mee willen die het thuis niet breed hebben, geef het dan aan want er zijn financieel mogelijkheden via de PCI’en, de DCI of andere fondsen. De basis is dat ieder kind dat mee wil, mee kan op zomerkamp.”

Wil je ook mee als leiding op zomerkamp? Dat kan!

Kijk op de webpagina voor meer informatie over het zomerkampen en aanmelden voor kinderen (8-11 jaar), tieners (12-14 jaar) of jongeren (15-17 jaar). Ook vind je daar de folder met alle informatie.

Ben je ouder dan 18 jaar en lijkt het je leuk om als leiding mee te gaan? Het kinderkamp en het tienerkamp zoeken nog leiding (vooral meiden die leiding willen zijn). Heb je interesse? Stuur dan een berichtje met een korte motivatie en eventuele voorkeur voor kinder- of tienerkamp naar d.buhler@bisdomrotterdam.nl.

  • Bekijk hieronder de video over de zomerkampen 2021
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven