Algemeen nieuws

Inschrijving zomerkampen geopend

Door: Bisdom Rotterdam maandag 18 februari 2019

Zomerkampen 2019. (Foto: Patrick Bos)

Inschrijving zomerkampen 2019 geopend

Kinderen, tieners en jongeren van 8 tot 25 jaar kunnen zich vanaf nu inschrijven voor de zomerkampen 2019. Elke leeftijdscategorie heeft een eigen kamp: een week vol sport en spel, ontspanning en geloof. Dit jaar staat de vraag ‘Wie ben je?’ centraal. Nieuw is het jongerenkamp voor jongeren van 18 tot en met 25 jaar in de Ardennen.

“De zomerkampen hebben een mix van samen bidden, plezier maken, sport en spel, inspiratie opdoen en geloof delen”, zegt Monique Meeussen, coördinator Pastorale Dienstverlening van het bisdom Rotterdam. “Deelnemers zien dat leeftijdsgenoten bij de Kerk betrokken zijn. Dat doet hen goed en ze maken snel nieuwe vrienden.” Als de financiën een probleem zijn, kan contact worden opgenomen met de parochie of het bisdom. “We vinden het belangrijk dat íedereen kan deelnemen aan de zomerkampen.”

‘Wie ben je?’ is de vraag die dit jaar centraal staat voor de deelnemers. “Het thema sluit aan bij het Jaar van de Roepingen dat we dit jaar in ons bisdom houden. De bisschop brengt altijd een bezoek aan de kampen en viert daar de mis met de kinderen, tieners en jongeren. Het is een bijzonder moment in de kampweek.”

Mgr. Van den Hende viert de mis met de tieners. (Foto: Patrick Bos)

Kamperen in de Ardennen voor 18+ jongeren kan deze zomer voor het eerst. Meeussen: “Jongeren gaven zelf aan dat ze na het jeugdkamp graag door wilden. Daaraan merk je hoe leuk en waardevol ze het vinden om een week samen met andere jongeren op te trekken en actief en geloofsinhoudelijk bezig te zijn.”

De kampen zijn op een mooie, vaak bosrijke, locatie. Er zijn op de leeftijd toegesneden catechese en spelvormen. Er is veel ontspanning in sport, spel en activiteiten. Jongeren van het tiener- en jeugdkamp steken dit jaar ook de handen uit de mouwen voor een ander. Iedere dag is er een dagopening en dagsluiting, er wordt op kamp een viering gehouden die de jongeren helpen voorbereiden.

Dit zijn de zomerkampen van het bisdom Rotterdam 2019:

Zie ook de paginaop deze website voor meer informatie over de Zomerkampen.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven