Algemeen nieuws

Kerstnummer van Tussenbeide met kerstactie Vronesteyn

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 13 december 2019

Foto: Ramon Mangold

Het kerstnummer heeft extra informatie over Vronesteyn en Katholiekleven.nl

Het kerstnummer van Tussenbeide is verschenen en wordt verspreid naar de parochies in het bisdom. In het nummer staan veel artikelen over Laudato si’, duurzaamheid en diaconie, parochienieuws en nieuws van onder meer Centrum Vronesteyn voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom. Vanwege Kerstmis wordt Tussenbeide in een extra grote oplage verspreid. Parochies kunnen het blad persoonlijk uitreiken aan de kerkgangers rond de vieringen van Kerstmis.

Dat is extra de moeite waard, omdat Tussenbeide aan het eind van het jaar, bij gelegenheid van Kerstmis, traditiegetrouw bijzondere aandacht vraagt voor de priester- en diakenopleiding van het bisdom Rotterdam. Met de Tussenbeide worden een brief van de bisschop en een folder van Vronesteyn verspreid. In zijn brief schrijft de bisschop: “Ik nodig u van harte uit en roep u op om met mij ook deze Kerst, door ons gebed en ons geld, samen het noodzakelijke fundament te leggen onder de priester- en diakenopleiding van ons bisdom Rotterdam voor het komende jaar.”

Gebed en financiële steun voor Vronesteyn zijn “meer dan welkom” aldus de bisschop. “Bisdombreed bidden voor de studenten en de stafleden is een grote geestelijke steun voor de voortgang van de opleiding en de vorming van een nieuwe generatie priesters en diakens, in dienst van het geloofsleven in (en vanuit) de parochies en instellingen van ons bisdom. Bisdombreed bijdragen aan de kosten voor studie, stage en begeleiding maakt het mogelijk om als bisdom werk te kunnen blijven maken van de vorming van toekomstige priesters en diakens.”

Elke pakketje van Tussenbeide en de folder voor Vronesteyn bevat daarnaast ook het speciale magazine dat Katholiekleven.nl maakte. Dit wordt landelijk verspreid in een oplage van bijna 50.000 exemplaren.

Op de voorpagina van Tussenbeide blikt de bisschop terug op het Jaar van de Roepingen, dat op 24 november werd afgesloten.

Steun Vronesteyn

Ondersteun Vronesteyn met uw gebed en uw gift. Een gift kunt u overmaken op IBAN NL29 INGB 0000 3656 73 ten name van Centrum Vronesteyn. U kunt uw kerstgift voor Vronesteyn ook via iDeal overmaken met onderstaand formulier.

Uw gegevens

Als u de bovenstaande velden niet invult, doneert u anoniem.

Met een bedrag van:

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven