Algemeen nieuws

Nederlandse vertaling boodschap paus Franciscus voor Palmzondag/WJD

Door: Bisdom donderdag 08 maart 2018

‘Indien God vóór ons is, wie zal dan tegen ons zijn?’ (Foto: Ramon Mangold)

De zekerheid dat Gods genade met ons is, geeft moed

Op de website rkkerk.nl is de Nederlandse vertaling van de boodschap van paus Franciscus voor Palmzondag (Wereldjongerendag) gepubliceerd. De boodschap van de paus heeft als thema “Vrees niet Maria, want gij hebt genade gevonden bij God” (Lucas 1, 30).

“Uit de zekerheid dat Gods genade met ons is”, schrijft paus Franciscus, “komt de kracht voort om in het heden moed te hebben: moed om wat God van ons hier en nu vraagt, voort te zetten op ieder terrein van ons leven; moed om te kiezen voor de roeping die God ons laat zien; moed om ons geloof te beleven zonder het te verbergen of te verminderen. Ja, wanneer wij ons openstellen voor de genade van God, wordt het onmogelijke werkelijkheid. ‘Indien God vóór ons is, wie zal dan tegen ons zijn?’ (Romeinen 8, 31).”

Aan het eind van zijn boodschap onderstreept de paus de uitnodiging aan jongeren om deel te nemen aan de Wereldjongerendagen van 2019 in Panama: “De WJD vragen moed. Ze zijn niet voor jongeren die enkel comfort zoeken en die moeilijkheden uit de weg gaan. Neem jij de uitdaging aan?”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven