Algemeen nieuws

Vronesteyn: ‘Kom en zie-onderscheidingsjaar’ lijkt rustig jaar

Door: Bisdom Rotterdam vrijdag 23 december 2022

Lees de digitale nieuwsbrief van Vronesteyn

Inmiddels is het traject “Kom en zie” bijna halverwege. Het ‘Kom en zie-onderscheidingsjaar’ startte in september en loopt tot juni. “Vier jongemannen nemen de tijd om wekelijks extra te bidden, teksten uit de Bijbel te overwegen en maandelijks elkaar te ontmoeten op Vronesteyn”, schrijft spirituaal pastoor Jeroen Smith in de digitale nieuwsbrief van Vronesteyn.

“Het ‘Kom en zie-jaar’ lijkt een heel rustig traject”, zegt hij, “maar toch gebeurt er veel.” Dat is vooral in de ontdekkingstocht van je sterke en minder sterke kanten en van Gods manier om je verder te leiden. “God stuurt geen engel met een briefje. Hij dwingt je niet tot een bepaalde keuze. Christus kent ons door en door en nodigt ons uit ons leven helemaal aan Hem toe te vertrouwen. Hij gidst ons naar de roeping, waarvan Hij weet dat die ten diepste bij ons hoort.”

Spirituaal Smith: “De keuze voor een roeping is altijd een positieve keuze. Het kan nooit zijn bijvoorbeeld: ik zie de drukte van een gezin niet zitten, dus dan maar het priesterschap. Christus zal het mooie laten zien van het huwelijk, of van het diaconaat , het priesterschap of het religieuze leven. Tegelijk zal elke roeping betekenen dat we iets moois van een andere weg opofferen. Maar dat is bij alle levenskeuzen het geval.”

Met ‘Kom en zie’ biedt Vronesteyn een onderscheidingsjaar aan, als centrum voor de priester- en diakenopleiding in het bisdom Rotterdam. Dit onderscheidingsjaar staat open voor mannen die op zoek zijn naar hun roeping en daarbij ook de mogelijkheid van het priesterschap of diaconaat openhouden. Het is dus een jaar dat nog op niets voorsorteert, maar wil helpen ontdekken hoe God concrete mensen roept, hoe Hij dat ook nu doet en hoe je daarop kunt antwoorden. Er zijn plannen om in september 2023 weer met dit aanbod te beginnen. Belangstellenden kunnen hierover contact opnemen met rector Broeders.

Verder in deze nieuwsbrief: de kerstwens van rector Broeders, een interview met Laura Migliori die ambassadeur is van Vronesteyn, priesterstudent Arno Aardoom over zijn Kerst en de oproep om mee te doen met de kerstactie van Vronesteyn.

  • Nog geen abonnement? Lees de nieuwsbrief via deze link
  • Een abonnement nemen kan eenvoudig via www.vronesteyn.nl (pop-up verschijnt in beeld, of via de blauwe button rechts in beeld ‘Volg Vronesteyn’)
  • De nieuwsbrief van Vronesteyn verschijnt vijf keer per jaar

Vronesteyn is het huis van de priester- en diakenopleiding. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven