Algemeen nieuws

‘Wees niet bang, kom dichterbij’: Roepingenzondag 25 april

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 24 maart 2021

Het materiaal voor Roepingenzondag is verzonden aan parochiesecretariaten voor verdere verspreiding

Op de vierde zondag van Pasen 25 april viert de Kerk Roepingenzondag met gebed om roepingen. Het thema op de poster ‘Wees niet bang, kom dichterbij’ verwijst naar Mozes. God roept hem om zijn volk te bevrijden uit de slavernij van Egypte (Exodus 3). Na twijfel en tegenwerpingen geeft Mozes uiteindelijk gehoor aan die roeping.

Het materiaal voor Roepingenzondag is verzonden aan parochiesecretariaten met het verzoek om de poster en de gebedsprentjes verder te verspreiden naar de verschillende kerken van de parochie.

“Vanwege het coronavirus komen er minder mensen naar de vieringen dan voorheen, maar de oproep om te bidden voor roepingen blijft actueel en het gebed om roepingen mag het hele jaar doorgaan”, schrijft rector Broeders van Vronesteyn in de aanbiedingsbrief. “We bidden om priesters en diakens die zich inzetten voor de geloofsverkondiging in woord en daad in de parochies in het bisdom Rotterdam.”

In maart startte Vronesteyn de campagne: “Kom, volg Mij.” Het zijn de woorden van Jezus als Hij de eerste leerlingen roept (Marcus 1, 16-20). “Het is niet altijd gemakkelijk de eigen roeping te onderscheiden”, zegt paus Franciscus. Zeker niet in onze geseculariseerde en drukke wereld. Rector Broeders: “Vronesteyn wil daarbij op een laagdrempelige manier helpen. De oproep van de campagne is: Onderzoek je roeping. Doe dat samen met Vronesteyn.”

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven