Inspiratie

Aanmelden voor de WJD nog tot 31 mei

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 23 mei 2023

Foto: Ramon Mangold

De Wereldjongerendagen komen nu snel dichterbij

De Wereldjongerendagen (WJD) van 2023 komen dichterbij. Veel jongeren hebben zich al aangemeld voor wat het grootste jongerenevenement ter wereld is. Wie dat nog niet heeft gedaan, moet snel zijn. Aanmelden kan nog tot 31 mei via wjd.nl

“We weten nu nog niet met hoeveel jongeren we precies naar Lissabon zullen reizen, want vaak melden deelnemers zich pas laat aan, maar het is een mooie groep van tientallen jongeren”, vertelt diaken Iwan Osseweijer die de WJD-reis in het bisdom Rotterdam coördineert. Het bisdom Rotterdam reist samen met de bisdommen Breda en Roermond en het aartsbisdom Utrecht naar Lissabon. “Ik verwacht nog wel wat extra aanmeldingen”, vertelt Iwan Osseweijer. “Jongeren die elkaar eerder bij de Tour of Faith hebben ontmoet weten elkaar te vinden en spreken elkaar aan: ga je ook mee?” En hij benadrukt: “Los van de aantallen: voor elke individuele jongere die meegaat naar de WJD en zo met andere jongeren op pad gaat, zijn de WJD bijzonder.”

Alle deelnemers die zich nu hebben aangemeld hebben inmiddels een uitnodiging gekregen voor het WJD-tuinfeest op 3 juni in Voorschoten. “We organiseren het tuinfeest samen met het bisdom Breda, kort na de sluitingsdatum voor inschrijving, zodat de deelnemers elkaar kunnen leren kennen. De reis lijkt nog ver weg, maar is dat niet. Het gaat vanaf nu heel snel. Het is een reis om samen naartoe te leven. Dat gaan we doen met het WJD-tuinfeest: als startmoment, om elkaar te leren kennen en voor de WJD ‘vibe’.”

Voor het eerst in lange tijd worden de WJD weer in Europa gehouden. De laatste keer was dat in 2016 toen de WJD plaatsvonden in Krakau, Polen. In 2019 waren de WJD in Panama. In Lissabon zouden de WJD drie jaar later in 2022 worden gehouden, maar deze editie werd vanwege corona met een jaar uitgesteld en vindt daarom deze zomer plaats.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven