Inspiratie

Bedevaart naar de heilige Liduina in het Jaar van Gebed

Door: Bisdom woensdag 25 april 2018
Basiliek van de H. Liduina en Onze-Lieve-Vrouw van de Rozenkrans (Foto: Ramon Mangold)

Gezamenlijk gebed en het voorbeeld van de heilige Liduina

“De heilige Liduina laat ons zien hoe gebed niet alleen het hart opent voor verbondenheid met God, maar ook voor liefde tot onze naaste.” Dit schrijft Mgr. Van den Hende in een brief aan de parochies en pastorale beroepskrachten in het bisdom Rotterdam. “Juist in het Jaar van Gebed wil ik u nadrukkelijk uitnodigen om op bedevaart te gaan naar Schiedam, wanneer dat op 6 mei aanstaande het Liduinafeest wordt gevierd."

"Door het gezamenlijke gebed zoeken wij als netwerk van liefde verbondenheid met Jezus Christus, onze Heer", schrijft de bisschop. "Op bedevaart kunnen wij ervaren dat wij, gekomen vanuit verschillende plaatsen, één netwerk vormen rond de verrezen Heer.”

Op bedevaart gaan naar de heilige Liduina is ook haar voorbeeld voor ogen houden: “Door een leven van gebed, in verbondenheid met het lijden van Jezus Christus, heeft zij haar langdurige ziekte en bedlegerigheid doorstaan. Meer nog: zij bad voor de noden van anderen, zij gaf goede raad en zij deelde met wie tekort kwamen. Haar beursje raakte nooit leeg.”

Mgr. Van den Hende loopt op 6 mei mee in de processie. “Ik hoop dat velen daarbij zullen aansluiten. Moge het gezamenlijke gebed en het voorbeeld van de heilige Liduina ons inspireren om mee te bouwen aan een beschaving van liefde.”

  • De feestdag op 6 mei begint om 10.30 uur met de Hoogmis in de Sint Liduinabasiliek. Voor het programma zie ook de activiteitenagenda op deze website.
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven