Inspiratie

Bisdom maakt een nieuw Magazine en een Gebedskaart vanwege Brielle

Door: Bisdom zondag 09 juli 2017

Het nieuwe Bisdom Magazine verschijnt bij 150 jaar heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum. (Foto: Bisdom Rotterdam)

Mgr. Van den Hende reikt in Brielle de eerste exemplaren uit van het Bisdom Magazine

Op zaterdag 8 juli reikt Mgr. Van den Hende de eerste exemplaren uit van het Bisdom Magazine, dat speciaal is gemaakt vanwege het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum. De bisschop doet dit aan het eind van de eucharistieviering tijdens de Nationale Bedevaart Brielle.

Het eerste exemplaar is voor pastoor Bladowski, die binnenkort als custos van het bedevaartsoord afscheid neemt, omdat hij een pastorale benoeming elders in het bisdom heeft aanvaard. Mgr. Van den Hende: “Dit eerste exemplaar van het Magazine is een herinnering en een blijk van waardering.” Daarna ontvangt Commissaris van de Koning van Zuid-Holland, de heer Jaap Smit, een exemplaar van het Bisdom Magazine. Een eerste exemplaar wordt ook uitgereikt aan een bijzondere pelgrim. De heer Jacobs heeft zich jarenlang als gids ingezet voor Brielle, maar is nu ernstig ziek. De Stichting Ambulancewens vervulde zijn wens om in Brielle de Nationale Bedevaart mee te maken samen met zijn familie. Mgr. Van den Hende: “Dit Magazine overhandig ik aan u, die met grote moeite hier naartoe bent gekomen om met uw familie in uw ziekte kracht te ontlenen aan uw geloof en het getuigenis van de martelaren.”

In het Magazine is een plattegrond opgenomen van het heiligdom en de ommegang. De plattegrond is los verkrijgbaar voor mensen die Brielle bezoeken en ontsluit het heiligdom voor hen.

Bij gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de heiligverklaring van de Martelaren van Gorcum is voor het heiligdom ook een gebedsprentje gemaakt voor mensen die de bedevaartkerk bezoeken.

Lees ook het verslag van de Nationale Bedevaart!

Mgr. Van den Hende overhandigt het Magazine aan Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit. (Foto: Jan Peeters/KN)
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven