Inspiratie

Doe mee met de enquête voor de ‘Week van Laudato si’

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 07 mei 2020

Foto: Bisdom Rotterdam

Een week bij gelegenheid van vijf jaar encycliek Laudato si’

Paus Franciscus heeft in een videoboodschap katholieke gemeenschappen over de hele wereld uitgenodigd om van 16 tot 24 mei de ‘Week van Laudato si’ te vieren. Dit met het oog op de vijfde verjaardag van de encycliek Laudato si’ over de zorg voor de schepping als ons gemeenschappelijk huis.

In een enquête vraagt de bisdomkrant Tussenbeide naar uw gelovige inspiratie en zorg voor het milieu en de medemens. God schiep hemel en aarde en alles wat leeft. De apostel Paulus zegt: “Uit Hem en door Hem en voor Hem zijn alle dingen” (Romeinen 11, 36).

De Laudato si’ enquête (10 vragen) kan worden ingevuld voorafgaand aan de ‘Week van Laudato si’ tot en met 15 mei. In het volgende nummer van Tussenbeide wordt verslag gedaan van de uitkomsten.

Door de maatregelen vanwege het coronavirus is het nu niet goed mogelijk om als parochie activiteiten te organiseren in de ‘Week van Laudato si’. Meedoen aan de enquête kan echter vanuit huis en geheel online.

In deze videoboodschap richt paus Franciscus zich tot katholieke gemeenschappen over de hele wereld. Hij herhaalt zijn dringende oproep om te reageren op de ecologische crisis. “Laten we zorgen voor de schepping, een geschenk van onze goede Schepper God. Laten we samen de Week van Laudato si’ vieren.”

  • Ga voor meer informatie over de ‘Week van Laudato si’ naar laudatosiweek.org (Engels)
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven