Inspiratie

Fotoverslag: Bidden voor vrede met Maria van Fatima

Door: Bisdom Rotterdam dinsdag 24 september 2019

Foto: Bisdom Rotterdam

Landelijke gebedsestafette in de Vredesweek

Op maandag 23 september was het beeld van Maria van Fatima, dat deze week door de bisdommen reist, te gast in de HH. Laurentius- en Elisabeth Kathedraal. Vanaf 9.00 uur was er gelegenheid om bij het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima te bidden. De gebedsestafette wordt gehouden vanwege de Vredesweek (21-29 september).

Om 9.30 uur was pastoor Michel Hagen (parochie H. Augustinus, Katwijk, Oegstgeest, Voorschoten en Wassenaar) celebrant in de eucharistieviering. Hij preekte vanuit de Schriftlezingen (Lucas 8, 16-18) over Maria die licht brengt en ons naar Jezus leidt. “Het beeld is hier te gast en verwijst heel direct naar de gebeurtenissen in Fatima, waar Maria verscheen aan drie herderskinderen. Maria wilde laten weten dat God barmhartig is, maar dat de mensen zich ook moesten bekeren.”

Maria vroeg in Fatima om de rozenkrans te bidden voor de zondaars en de bekering van de wereld. “We weten als gelovigen hoe moeilijk het is om ons te bekeren”, preekte pastoor Hagen, die de gelovigen op het hart drukte dat elk gebed een kleine stap in de goede richting is. “Van het ene tientje van de rozenkrans naar het andere.”

Na de eucharistieviering bleef het beeld van Onze Lieve Vrouw van Fatima nog de hele ochtend in de kathedraal, tot het omstreeks 12.00 uur weer zorgvuldig werd ingepakt om verder te reizen naar het heiligdom Onze Lieve Vrouw Ter Nood in Heiloo (bisdom Haarlem-Amsterdam).

De Nederlandse bisschoppen namen het initiatief tot deze landelijke gebedsestafette in de Vredesweek. Gevraagd naar het bidden om vrede zegt bisschop Van den Hende over het gebed: “In het boek van de psalmen staat de aansporing: ‘Weerhoud dan uw tong van boosaardige taal, uw lippen van leugenachtige woorden. Vermijd dan het kwade en doe slechts wat goed is, streef altijd naar vrede en laat die niet los’ (psalm 34, 14-15). Wanneer we deze week bidden om vrede in onze wereld, dan bidden we -indachtig de psalmwoorden- tevens om een waarachtige gezindheid in ons eigen hart.”

Klik op de foto en blader door het fotoverslag.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven