Inspiratie

Gebedskaart nodigt uit voor de Nationale Bedevaart Brielle

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 05 juni 2021

Uitnodiging om via de livestream in gebed verbonden te zijn op 10 juli

De Nationale Bedevaart Brielle op zaterdag 10 juli wordt vanaf 11.00 uur uitgezonden als livestream. Per post ontvingen parochiesecretariaten in het bisdom Rotterdam gebedskaarten voor verdere verspreiding. De gebedskaart nodigt uit om mee te vieren. Voor de parochiebladen en -websites zijn daarnaast verschillende digitale bestanden beschikbaar.

Het bedevaartseizoen in Brielle werd geopend op 8 mei. “Het hoogtepunt in het bedevaartseizoen is ook dit jaar weer de Nationale Bedevaart”, schrijft custos Jack Glas in een brief aan pastoors en moderatoren. “We hopen dat velen via de livestream in gebed verbonden willen zijn op zaterdag 10 juli.”

Gedurende het hele bedevaartseizoen zijn mensen uitgenodigd om individueel of in kleine groepen het bedevaartsoord te bezoeken. Een bezoek aan het heiligdom is mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen. In 2020 bezochten minder groepen de bedevaartskerk, maar maakten veel mensen van de mogelijkheid gebruik om het heiligdom te bezoeken voor persoonlijk gebed.

Op de website van het heiligdom is alle informatie te vinden van het bedevaartseizoen van dit jaar. Heel bijzonder ook staat daar de uitnodiging om lid te worden van de gebedskring van de Martelaren van Gorcum en mee te bidden met de noveen op de negen dagen voor de eigenlijke feestdag van de Martelaren van Gorcum. Van dinsdag 29 juni tot en met donderdag 8 juli kan iedereen dagelijks online meebidden om 12:00 uur (of natuurlijk op een later tijdstip). Op de feestdag van de HH. Martelaren van Gorcum zelf, donderdag 9 juli, is er om 14:00 uur een eucharistieviering. Ook deze plechtigheid is live te volgen via de website.

Downloads

Artikel voor website of parochieblad

Nationale Bedevaart Brielle 2021: Vier mee via de livestream

Op zaterdag 10 juli vindt de Nationale Bedevaart Brielle plaats. Deze wordt vanaf 11.00 uur op internet uitgezonden als livestream. De bedevaartskerk in Brielle is gebouwd op de plaats waar de Martelaren van Gorcum op 9 juli 1572 werden vermoord om hun geloof in de eucharistie en hun trouw aan de paus. Door hun geloof, door de kracht van hun gebed en door hun onderlinge steun konden ze standhouden. Het heiligdom van de Martelaren van Gorcum is een plek om hen te blijven gedenken, te bidden op hun voorspraak en hun getuigenis te overwegen. Heel bijzonder wordt dat ook verbonden met het lot van de mensen die in de huidige tijd om hun geloof in Christus worden vervolgd.

Het thema van de Nationale Bedevaart 2021, en het jaarthema voor het hele bedevaartseizoen, is: “Huisgenoten van God”. Het bedevaartsoord koos hiervoor in het verlengde van het Jaar van de Familie dat paus Franciscus voor 2021 afkondigde. “Vanuit het Jaar van de Familie, staan we in het bedevaartsoord stil bij de familie van de Kerk. De gezinnen vormen de huiskerken, maar zij zijn verbonden met andere leden van de Kerk; de Kerk wereldwijd, maar ook door de eeuwen heen”, legt de Bisschoppelijke Brielse Commissie uit. “We zijn gezinsleden van de familie van de Kerk die samenkomen rond de Martelaren die getuigden van hun trouw. Mét hen zijn ook wij huisgenoten van God” (Efeziërs 2, 19-20).

De Bisschoppelijke Brielse Commissie coördineert in het bedevaartseizoen een programma met wekelijks meerdere eucharistievieringen en rozenkransgebed op woensdagen. Daarnaast staan vrijwilligers klaar om bezoekers te verwelkomen tijdens de openstelling. Een bezoek aan het heiligdom is mogelijk met inachtneming van de coronamaatregelen. In 2020 bezochten minder groepen de bedevaartskerk, maar maakten veel mensen van de mogelijkheid gebruik om het heiligdom te bezoeken voor persoonlijk gebed. De eucharistievieringen in het heiligdom en andere activiteiten zijn vermeld op de website van het heiligdom van de Martelaren van Gorcum. Heel bijzonder ook staat daar de uitnodiging om lid te worden van de gebedskring van de Martelaren van Gorcum.

  • Vier de Nationale Bedevaart Brielle mee via de livestream. Ga hiervoor naar www.martelarenvangorcum.nl of scan de QR-code.

Huisgenoten van God

“Zo zijt gij dus geen vreemdelingen en ontheemden meer, maar medeburgers van de heiligen en huisgenoten van God, gebouwd op het fundament van de apostelen en profeten, terwijl de sluitsteen Christus Jezus zelf is, die het hele bouwwerk in zijn voegen houdt.” (Efeziërs 2, 19-20)

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven