Inspiratie

Inschrijving gestart voor de Vuurdoop

Door: Bisdom Rotterdam woensdag 27 februari 2019

Nieuwe editie van de Vuurdoop

Parochies en contactpersonen ontvangen de flyers en posters voor een nieuwe editie van de Vuurdoop op 8 juni 2019 in de kathedrale kerk in Rotterdam. De Vuurdoop is een feestelijke dag vol actie en spektakel voor jongeren die dit jaar gevormd worden of gevormd zijn. Ze ontmoeten elkaar, de bisschop van Rotterdam en de grotere Kerk. Er is veel muziek, vuur en theater.

De dag begint met een korte bezinning van zang, gebed en een schrifttekst; en er is een vurige openingsact. Tijdens het programma wisselen de deelnemers tussen verschillende workshops. Zo is er ‘De Bijbel leeft!’ door Theater in Feite. De vormelingen ontmoeten mensen die zich op een speciale manier inzetten voor anderen en ze lopen een spannende tocht door de gewelven of beklimmen de toren. Parallel aan het programma van de vormelingen, ontmoeten de begeleiders de bisschop of één van de vicarissen voor een geloofsgesprek.

De Vuurdoop 2019 sluit aan bij het Jaar van de Roepingen dat het bisdom Rotterdam dit jaar viert. Het evenement is op de zaterdag voor het grote feest van Pinksteren, waarop God zijn Geest aan de mensen schonk. De apostelen waren de eersten die de Geest van Jezus ontvingen. Hun enthousiasme om het evangelie te verkondigen, kende daarna geen grenzen. Nog steeds zijn er mensen die vol zijn van geloof en zich inzetten voor hun medemens. De vormelingen mogen tijdens de Vuurdoop het enthousiasme voor het geloof verder ontdekken.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven