Inspiratie

VIDEO Bisschop Van den Hende vertelt over de “24 uur voor de Heer”

Door: Bisdom Rotterdam zaterdag 13 maart 2021

Foto: Ramon Mangold

De 24 uur aanbidding worden uitgezonden via de livestream van de Eendrachtskapel

Op 12 en 13 maart worden de “24 uur voor de Heer” gehouden in de Rotterdamse Eendrachtskapel. Bisschop Van den Hende vertelt in deze video over de achtergrond van de 24 uur aanbidding van het Sacrament. De “24 uur voor de Heer”, op initiatief van paus Franciscus, is een bijzondere voorbereiding op Pasen.

Dit jaar werd in de Nederlandse kerkprovincie op 12 maart tijdens de “24 uur voor de Heer” gebeden voor de slachtoffers van de coronapandemie. Daarmee werd aangesloten bij een gebedsestafette van bisschoppenconferenties in Europa. Het bisdom Rotterdam maakte hiervoor een gebedskaart.

Op die gebedskaart staat ook een gebed om roepingen. Bisschop Van den Hende: “We bidden voor roepingen tot het priesterschap en diaconaat, want juist door priesters en diakens die voortrekkers kunnen zijn in liturgie en diaconie kunnen we ook in de komende generaties het geloof blijven vieren, het geloof blijven verkondigen en vanuit het geloof dienstbaar zijn aan de mensen om ons heen. Want de liefde van Christus laat ons geen rust, maar zendt ons uit en maakt ons tot getuigen van zijn liefde” (‘Caritas Christi urget nos’, 2 Korintiërs 5,14).

De 24 uur aanbidding worden uitgezonden via de livestream van de Eendrachtskapel, zodat iedereen de aanbidding kan volgen en ook na het ingaan van de avondklok om 21.00 uur vanuit huis mee kan bidden.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven