Inspiratie

VIDEO Voor de priesterwijding - Ad van Luijn

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 01 september 2022

Foto: Bisdom Rotterdam

In deze video vertelt Ad van Luijn over zijn weg naar het priesterschap

In mei 2022 werd hij diaken gewijd en op zaterdag 1 oktober zal bisschop Van den Hende hem tot priester wijden voor het bisdom Rotterdam. In deze video vertelt Ad van Luijn over zijn weg naar het priesterschap. Hoe begon hij aan de priesteropleiding op Vronesteyn? Wat ging daaraan vooraf? En hoe heeft Vronesteyn hem begeleid in de tijd van studie en vorming?

“Vronesteyn helpt je om je roeping te onderzoeken. Allereerst omdat de opleiding zes jaar duurt en je dus de tijd krijgt. Het is niet dat je je voorbereidt op je wijding, maar je onderscheidt of je inderdaad geroepen bent door God tot het priesterschap en ook of de Kerk je daarvoor geschikt kan achten”, vertelt hij. “Vronesteyn is een plek waar je leert om te ervaren hoe het is om je leven aan God toe te vertrouwen en daarnaar te leven.”

“Is dit waar ik gelukkig van word en kan ik andere mensen hierdoor dichter bij God brengen? Die vraag probeer je te beantwoorden”, zegt Ad van Luijn. “Voel je dat God je roept om priester of diaken te worden, onderzoek die roeping dan. Wees niet bevreesd”, zegt hij tegen mannen die nadenken over die vraag. “Dit is de plek waar je kunt ontdekken wat het leven als diaken of priester voor jou kan inhouden, of dat is waarnaar jij verlangt, maar vooral of dat is wat God van jou wil.”

Onderzoek je roeping tot priester of diaken. Doe dat met Vronesteyn. Ga naar vronesteyn.nl

  • Bekijk de video hieronder:
Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven