Inspiratie

Voorbeeldartikel Kerkbalans: 40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 december 2019

Voorbeeldartikel over de inzet van vele vrijwilligers voor de actie Kerkbalans

Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het voorbeeldartikel van de maand december gaat over de inzet van vele vrijwilligers voor de actie Kerkbalans.

Redacties van parochiebladen en parochiesites mogen de artikelen vrij gebruiken voor publicatie. De artikelen zijn zo geschreven dat zij in elke parochie toepasbaar zijn. Redacties die daar prijs op stellen, kunnen de teksten aanvullen of aanpassen om het meer aan te laten sluiten op de eigen situatie in de parochie. Ook stelt het bisdom enkele foto’s ter beschikking die onder bronvermelding bij de artikelen kunnen worden geplaatst.

Voorbeeldartikel december

40.000 vrijwilligers aan de slag voor actie Kerkbalans

Jaarlijks halen 40.000 vrijwilligers in 2.000 kerken in Nederland geld op voor hun plaatselijke geloofsgemeenschap. Al deze vrijwilligers gaan het commitment aan en zetten zich in voor de kerk, want ook de kerk heeft de nodige financiële verplichtingen. Denk bijvoorbeeld aan de rekeningen voor energie en onderhoud, en ook het loon voor het pastoraal team.

Ook uw commitment bij de actie Kerkbalans is belangrijk om als kerk actief te zijn en te blijven, en een plek te zijn waar iedereen altijd terecht kan. Wilt u alvast nadenken over uw gift aan de kerk voor komend jaar? Laat de hoogte van uw gift via een toezegging aan uw parochie weten tijdens de actieperiode van Kerkbalans. Toezeggingen helpen het huishoudboekje van uw kerk op orde te houden.

De actie Kerkbalans gaat op 18 januari 2020 van start. Uw gift is meer dan welkom. Onderhoud van het kerkgebouw, en ook het pastoraal team, missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Geeft u om de kerk? Doe dan mee met de actie Kerkbalans. Handig is de automatische bijdrage per kwartaal of maand. Dat kunt u eenvoudig regelen met uw eigen internetbankieren. Door uw gift kunnen we samen van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. Elke bijdrage is welkom, groot of klein, ieder naar eigen vermogen.


Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven