Inspiratie

Voorbeeldartikel Kerkbalans: Geven van je gaven

Door: Bisdom Rotterdam maandag 03 februari 2020

Foto: Bisdom Rotterdam

Voorbeeldartikel over geven van je gaven

Het bisdom Rotterdam stelt zes voorbeeldartikelen en enkele foto's ter beschikking aan parochies om de actie Kerkbalans onder de aandacht te brengen bij parochianen. Het laatste artikel in deze reeks gaat over geven van je gaven. Het is een reminder voor parochianen om deel te nemen aan de actie Kerkbalans.

Redacties van parochiebladen en parochiesites mogen de artikelen vrij gebruiken voor publicatie. De artikelen zijn zo geschreven dat zij in elke parochie toepasbaar zijn. Redacties die daar prijs op stellen, kunnen de teksten aanvullen of aanpassen om het meer aan te laten sluiten op de eigen situatie in de parochie. Ook stelt het bisdom enkele foto’s ter beschikking die onder bronvermelding bij de artikelen kunnen worden geplaatst.

Voorbeeldartikel

Actie Kerkbalans: Geven van je gaven

Met onze gaven en talenten mogen we bijdragen aan de opbouw van het koninkrijk van God, ieder vanuit zijn eigen plek en mogelijkheden. Deze gaven en talenten hebben we van God gekregen. Daar mogen we ook iets van terugggeven.

In de Schrift lezen we hoe Jezus Zacheüs prijst als hij belooft 50% van zijn bezit te geven aan de armen (vlg. Lucas 19, 9-10), evenals de arme weduwe die alles wat zij bezat gaf (Marcus 12, 43, Lucas 21, 3). Daar mogen wij ons bij aansluiten met onze gift voor de kerk bij de actie Kerkbalans.

De actie Kerkbalans is van start gegaan. Uw gift is meer dan welkom. Onderhoud van het kerkgebouw, en ook het pastoraal team, missionaire en maatschappelijke projecten kosten geld. Geeft u om de kerk? Doe dan mee met de actie Kerkbalans. U kunt uw toezegging doorgeven aan het secretariaat. Handig is de automatische bijdrage per kwartaal of maand. Dat kunt u eenvoudig regelen met uw eigen internetbankieren. Door uw gift kunnen we samen van betekenis zijn en blijven voor de mensen om ons heen. Elke bijdrage is welkom, groot of klein, ieder naar eigen vermogen.


Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven