Inspiratie

WJD@Home en het officiële lied voor de WJD 2023

Door: Bisdom Breda donderdag 28 januari 2021

Jongeren uit de hele wereld worden uitgenodigd zich met Maria te identificeren

“Há Pressa no Ar”. Dat is de titel van het themalied voor de Wereldjongerendagen (WJD) die in 2023 in Lissabon worden gehouden. De titel, die vertaald kan worden met ‘er hangt spanning in de lucht’ en ‘er staat iets te gebeuren’ herinnert aan Maria’s haast om haar nicht Elizabeth te ontmoeten evenals haar “ja” aan de engel Gabriël bij de aankondiging van de geboorte van Jezus.

Op woensdag 27 januari 2021 werd het lied uitgebracht, exact twee jaar nadat paus Franciscus bekend maakte dat de Portugese hoofdstad de gastheer zou worden van de WJD. Jonge mensen uit de hele wereld worden uitgenodigd zich met Maria te identificeren wanneer ze het lied zingen, “zich wijdend aan het dienen, aan de missie en aan de omvorming van de wereld”, zo verklaart de organisatie. De tekst roept ook feeststemming op, net als de vreugde die van Jezus uitgaat.

Komende zondag, 31 januari, geeft het bisdom Breda de aftrap voor de Wereldjongerendagen. Jongeren uit het bisdom Rotterdam sluiten aan bij de online ontmoeting, waar bisschop Liesen een inleiding geeft over het WJD-thema: ‘Sta op. Ik benoem je als getuige van wat je hebt gezien.’ (Handelingen 26, 16). Kapelaan Jochem van Velthoven geeft aansluitend een presentatie.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven