Inspiratie

Zomerkampen: Een goed voornemen voor het nieuwe jaar

Door: Bisdom Rotterdam donderdag 14 januari 2021

De aanmelding voor de zomerkampen 2021 is geopend

In januari worden de folders voor de zomerkampen 2021 verstuurd. Kinderen, tieners en jongeren die zich aanmeldden voor de zomerkampen van afgelopen jaar krijgen de uitnodiging om aan te melden persoonlijk toegestuurd en parochies ontvangen exemplaren om verder te verspreiden. De uitnodiging wordt vooral ook online gedaan met een video via de WhatsApp-groep van het jongerenpastoraat en via de facebookpagina en de digitale nieuwsbrief.

“Aan het begin van het nieuwe jaar zitten we vaak vol met goede voornemens. Meedoen met de zomerkampen van het bisdom kan heel goed een van die goede voornemens zijn”, vertelt Desiree Bühler van het jongerenpastoraat. Afgelopen jaar konden de zomerkampen niet doorgaan vanwege het coronavirus. De kampleiding heeft nu echter van het begin af aan bij de organisatie van de kampen rekening gehouden met de coronamaatregelen, zodat de kampen coronaproof door kunnen gaan.

“Juist in deze tijd waarin er weinig mogelijkheden zijn om elkaar te ontmoeten op school of de sport zijn de zomerkampen iets om naar uit te kijken”, vertelt Desiree. “Elk jaar opnieuw zetten jonge mensen zich in als kampleiding. Dat zijn vaak jongeren die zelf toen ze jong waren ook met de zomerkampen van het bisdom meegingen. Bijna een heel jaar rond zijn ze bezig met het maken van een verrassend programma voor de kampweek. Ze houden zich niet alleen bezig met zaken zoals eten en spelvormen, maar het gehele team gaat ook aan de slag met het inhoudelijk thema. Ze doen dat samen met een diaken die elk kamp mee begeleidt.”

Dit jaar is het thema “Woord zonder grenzen”. “Of jongeren heel kerkelijk moeten zijn om mee te gaan? Nee hoor. Zie het als een leuke en laagdrempelige manier met het Woord van God bezig te zijn.” Ook de kosten van het zomerkamp worden laagdrempelig gehouden. Het bisdom Rotterdam gaat er vanuit dat ieder kind mee moet kunnen gaan. Mochten de kosten een probleem zijn dan kunnen ouders of begeleiders dit aangeven bij het pastoraal team van de parochie of de organisatie via Desiree Bühler.

Omdat de uitnodiging vooral online wordt verspreid, is de uitnodiging ook als videoclip opgenomen. Bekijk de clip hierboven.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven