Netwerk van liefde

Brief van bisschop aan Erasmus MC

Door: Bisdom Rotterdam maandag 02 oktober 2023

Foto: Bisdom Rotterdam

De bisschop wenst de directie en medewerkers veel sterkte toe

In Rotterdam zijn op 28 september drie mensen omgekomen. Na een schietincident in Delfshaven, waarbij een 14-jarig meisje en haar 39-jarige moeder om het leven kwamen, begaf de schutter zich naar het Erasmus Medisch Centrum, waar hij in een leslokaal een docent van het Erasmus MC doodschoot. Bij het ziekenhuis werd hij door de politie opgepakt.

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb sprak van een “afschuwelijk incident” dat zich heeft afgespeeld. Bisschop Van den Hende heeft op 29 september in een brief de directie van het ziekenhuis en medewerkers veel sterkte toegewenst.

“Uw gemeenschap van het Erasmus MC had gisteren plotseling te maken met schokkend geweld. Ik wil u persoonlijk sterkte wensen nu veel mensen in en rond Erasmus MC overrompeld werden door deze gewelddadige gebeurtenis”, schrijft de bisschop. “Ook de komende tijd zullen mensen die in het ziekenhuis werken of verblijven nog met angst en stress terugdenken aan het schietincident.”

“Nog maar kort geleden op 30 mei mocht ik een werkbezoek brengen aan uw ziekenhuis. Ik heb mensen ontmoet die met toewijding en passie voortdurend werken voor het welzijn van hun kwetsbare zieke medemens en die bouwen aan de gemeenschap en werksfeer van Erasmus MC. Van harte wens ik u en uw medewerkers in deze omstandigheden veel sterkte toe”, aldus bisschop Van den Hende.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven