Netwerk van liefde

Collecte tijdens uitzending eucharistieviering 10 mei in het kader van #nietalleen

Door: Rkkerk.nl vrijdag 08 mei 2020

Er is door de coronacrisis een stijging in het aantal verzoeken om hulp via de voedselbank. (Foto: Bisdom Rotterdam)

De bisschoppen roepen op tot steun aan Caritas Athene en de voedselbanken in Nederland

Op zondag 10 mei wordt tijdens de eucharistieviering op NPO2 gecollecteerd in het kader van het coronahulp-platform #nietalleen. De kijkers worden gevraagd een bijdrage over te maken naar het bankrekeningnummer van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap in Nederland onder vermelding van nietalleen.

Ook door andere kerkgenootschappen wordt op 10 mei gecollecteerd onder het motto #nietalleen. Kerken en lokale (hulp)organisaties bundelden de krachten toen in Nederland corona uitbrak. Via het platform #nietalleen kan overal in het land praktische hulp worden gevraagd en geboden en verschillende initiatieven versterken elkaar.

De collectes op 10 mei zijn niet bedoeld ter financiering van het platform zelf, maar voor eigen initiatieven die kerken in het kader van #nietalleen ondernemen. De Rooms-Katholieke Kerk laat de collecte plaatsvinden via de zondagse t.v.-mis en realiseert zo een landelijk bereik.

De opbrengst is bestemd voor twee initiatieven die in de afgelopen tijd ook al werden ondersteund door de R.-K. Kerk: Caritas Athene en de voedselbanken in Nederland. Caritas Athene biedt onder meer huisvesting aan vluchtelingen en migranten en verzorgt dagelijks maaltijden voor volwassenen en kinderen. De voedselbanken in Nederland hebben het in deze tijd door de stil gevallen economie extra druk. Zij bieden met voedselpakketten steun aan onder anderen gezinnen die het financieel moeilijk hebben, ook ten gevolge van de coronacrisis.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven