Netwerk van liefde

Oekraïne: paus doet indringende oproep tot gebed

Door: Bisdom Rotterdam maandag 24 januari 2022

Foto: Ramon Mangold

De paus is bezorgd om de oplopende spanningen in de regio

Vanwege de grote internationale spanningen aan de grens van Oekraïne vraagt paus Franciscus om gebed voor vrede op woensdag 26 januari. De paus hoopt dat velen op die dag willen bidden. Paus Franciscus deed zijn oproep afgelopen zondag 23 januari aan het eind van het angelusgebed in Rome.

De paus is bezorgd om de oplopende spanningen in de regio. Die zijn een bedreiging voor de kans op vrede in Oekraïne. En ze bedreigen de veiligheid van het hele Europese continent, gezien de grote gevolgen die conflicten altijd hebben.

Daarom stelt de paus woensdag 26 januari voor als gebedsdag: “Ik doe een indringende oproep aan alle mensen van goede wil om te bidden tot de Almachtige God dat alle politieke acties en initiatieven ten dienste staan van de menselijke broederschap in plaats van partijdige belangen.”

De paus voegde daar aan toe dat degenen die hun eigen belangen nastreven ten koste van anderen, minachting tonen voor hun roeping als menselijke persoon, omdat we allemaal door God zijn geschapen als broeders en zusters.

Paus Franciscus heeft al herhaaldelijk uiting gegeven aan zijn zorgen ten aanzien van de spanningen in Oekraïne en al eerder opgeroepen om te bidden voor vrede. Hij benadrukt dat op de allereerste plaats dialoog en onderhandelingen de situatie moeten oplossen in plaats van geweld en dreiging.

Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven