Algemeen nieuws

Kerstnummer Tussenbeide verspreid in alle kerken

Door: Bisdom donderdag 28 december 2017

De kerststal op Vronesteyn. (Foto: Peter van Mulken)

Tussenbeide met onder meer de kerstactie voor Vronesteyn en aandacht voor eenzaamheid onder ouderen

Het kerstnummer van Tussenbeide is verschenen en in alle kerken van het bisdom Rotterdam aan de kerkgangers van de kerstnachtviering uitgedeeld. In het openingsartikel roept bisschop Van den Hende op om samen een Jaar van Gebed te houden vanaf Advent 2017 tot Advent 2018. “Het Jaar van Gebed is heel concreet een project tot versterking van ons geloof en tot opbouw van de Kerk. Doet u mee?” vraagt de bisschop.

Tussenbeide vraagt verder om aandacht voor Centrum Vronesteyn en de twee wijdingen op 18 november in de HH. Laurentius en Elisabeth Kathedraal. Mgr. Van den Hende wijdde die dag Daan Huntjens (29) en Peter Winnubst (51) tot diaken. Voor Daan is het een stap op weg naar de priesterwijding. Peter is permanent diaken.

Bij deze Tussenbeide werd de nieuwe folder van Vronesteyn verspreid. Hierin vraagt rector Walter Broeders om gebed voor de opleiding van priesters en diakens. Naast de geestelijke steun door gebed is er ook de mogelijkheid Vronesteyn materieel te steunen met een financiële bijdrage. De folder van Vronesteyn gaat daarom vergezeld van een acceptgiro. Financieel bijdragen kan ook via iDeal.

Er zijn diverse maatschappelijke noden die momenteel aandacht vragen. Een van die noden betreft ‘eenzaamheid’ onder ouderen. Hoe kom je die op het spoor en wat kun je er aan doen? Om een goed beeld te krijgen, is in de zomer een peiling gehouden onder de portefeuillehouders van de PCI-en met de vraag welke diaconale ouderenprojecten er zijn in het bisdom op het terrein van eenzaamheid onder ouderen. In Tussenbeide worden als kerstproject rondom zorg voor ouderen voorbeelden getoond van activiteiten in de parochies en geloofsgemeenschappen in het bisdom die met zorg voor ouderen bijvoorbeeld eenzaamheid en armoede tegengaan. De initiatieven zijn verzameld in het blad om mogelijk anderen weer op een goed idee te brengen.

Verder heeft Tussenbeide aandacht voor Kerkbalans en nog veel meer. Ook is er ditmaal een prachtig katern toegevoegd met verslaglegging van de Romebedevaart.


Deel dit item

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze tweewekelijkse nieuwsupdate en mis niets.

Aanmelding aan het verwerken
Er is iets fout gegaan bij het aanmelden
Bedankt voor je aanmelding
× Deze popup niet meer weergeven