Algemeen nieuws

Veel aandacht voor lokale Kerkbalansfolders

Door: Bisdom Rotterdam maandag 15 november 2021

In de basisfolder kunnen parochies hun eigen logo, tekst en foto's toevoegen.

Het Actie Kerkbalans Servicecentrum ontzorgt parochies en helpt bij het maken van een eigen Kerkbalansfolder

Parochies in het bisdom Rotterdam worden ontzorgd bij het maken van hun Kerkbalansfolder. Naast de mogelijkheden via de landelijke website kerkbalans.nl is er voor parochies ondersteuning vanuit het bisdom met een folder op maat. Hierover werd uitleg gegeven tijdens de meet & greet Kerkbalans in oktober. Meer dan 25 geloofsgemeenschappen meldden zich daarna aan via kerkbalans@bisdomrotterdam.nl.

De ondersteuning bij de Kerkbalansfolder is een initiatief van het Actie Kerkbalans Servicecentrum. Er zijn twee varianten beschikbaar. De ene variant is een folder met tekst en beeld die kant-en-klaar gereed is voor parochies. Daar hoeven enkel het eigen logo en de adresgegevens van de parochie aan toegevoegd te worden. De andere variant biedt de mogelijkheid om basisteksten en beelden te vervangen met eigen, lokaal materiaal.

Van de ruim 25 geloofsgemeenschappen zet het merendeel in op een lokale folder, om eigen informatie op te kunnen nemen. Dat vergroot de herkenbaarheid voor de aangeschreven parochianen en daarmee de betrokkenheid.

Parochies die ook een eigen folder willen maken worden gevraagd snel te reageren vanwege de tijd die nodig is om te komen tot een goede folder en vanwege de grote belangstelling.

De actie Kerkbalans 2022 wordt gehouden van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari. Landelijk doen er maar liefst 2.000 kerken aan mee.